Lezzet Güneşi
Sarı papatya Yufkayı düz bir zemine yayın, iki çorba kaşığı zeytinyağıyla her tarafını yağlayın ve dört eşit parçaya bölün. Patatesleri çatalla iyice ezin, 3 çorba kaşığı zeytinyağı, tuz, karabiber ve peyniri katıp iyice karıştırın. Hazırladığınız malzemeyi dörde bölün. Her bir yufka parçasının ortasına patatesli karışımı koyun. Kaşığın tersiyle hafifçe bastırarak yayın ve ortasını havuz gibi açın. Patatesli karışımın etrafındaki yufkaları, patates püresinin etrafına kırıştırarak toplayın. Yufkaların üzerine kalan zeytinyağını sürüp, ısıtılmış 180 derece fırında sararıncaya kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. Fırından çıkarıp, ortasına yumurtaları kırın ve fırında 5 dakika kadar pişirip sıcak servis yapın.
MALZEMELER (4 kişilik) * 1 adet yufka * 7 çorba kaşığı zeytinyağı * 4 adet yumurta * 4 adet haşlanmış patates * Tuz. Karabiber * 100 gram kaşar peyniri
|