Rezeneli salata
Rezeneleri ince rendeleyin. Isıtılmış 2 çorba kaşığı zeytinyağında, mantarları orta ateşte, ara ara karıştırarak 2-3 dakika soteleyin. Ateşten alıp, taze soğan, 2 çorba kaşığı limon suyu, kişniş tohumu, beyaz biber ve tuzu katıp, harmanlayın. Mantarlar ve 4 çorba kaşığı yağı ilave edip, yine karıştırın. Kalan zeytinyağı ve limon suyunu üzerine gezdirin. En son, peyniri serpip, ılık olarak servis yapın. , MALZEMELER (2 kişilik) * 2 adet rezene * 8 çorba kaşığı zeytinyağı * 500 gram mantar (saplarıyla beraber büyük olanlar dilimlenmiş) * 1 adet taze soğan (ince kıyılmış) * 3 çorba kaşığı limon suyu * Yarım tatlı kaşığı kişniş tohumu (dövülmüş) * Yarım tatlı kaşığı beyaz biber tanesi * Tuz (arzu edilen miktarda) * 90 gram taze kaşar peyniri (rendelenmiş)
|