Lezzet Güneşi
Tırtıl kurabiye Cevizleri toz haline gelinceye kadar robottan geçirin. Tereyağı, kahve likörü ve şekeri yumuşak ve köpüklü bir kıvam alıncaya kadar mikserle çırpın. Ceviz ve unu katıp, karıştırın. Karışımı krema torbasına koyup, 6'şar cm uzunluğunda olacak şekilde, 2'şer cm aralıklarla, yağlanmış fırın tepsisine sıkın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-12 dakika pişirip, soğumaya bırakın. Kremayı hazırlamak için labne peyniri ve pudra şekerini yumuşak ve köpüklü bir kıvama gelinceye kadar mikserle çırpın. Kahve ve suyu karıştırıp, peynirli karışıma ilave edin ve iyice karıştırın. Hazırladığınız kurabiyelerin yarısına krema torbası ile kahveli kremadan sıkıp, kalan bisküvileri kremaların üzerine kapatın ve 15 dakika dinlendirip servis yapın. MALZEMELER (30 adet) * 1 su bardağı ceviz (doğranmış) * 250 gram tereyağı * 2 çorba kaşığı kahve likörü * 1 çorba kaşığı tozşeker * 250 gram un (elenmiş) Kahveli krema: * 125 gram labne peyniri * 2 çorba kaşığı pudra şekeri (elenmiş) * 1 tatlı kaşığı nescafe * 1 tatlı kaşığı su (sıcak)
|