Fesleğen piliç
Büyük bir tavada yağı ısıtıp, etleri her tarafları kahverengileşene kadar pişirin. Kağıt havlu üzerine alıp yağını süzün. Aynı tavada sarmısağı yumuşatın. Domates, şeker, sirke ve zeytinleri ilave edip, şeker eriyene kadar karıştırarak pişirin. Sos koyulaşana kadar yaklaşık 5 dakika üzeri açık olarak ağır ağır kaynatın. Etlerin üzerine hazırladığınız sostan döküp, fesleğen yaprağı ile süsleyerek servis yapın.
MALZEMELER (4 kişilik) * 500 gram paket piliç pirzola
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı
* 2 diş sarmısak (dövülmüş)
* 2 adet orta boy domates (soyulmuş, çekirdekleri çıkartılmış, ince dilimlenmiş)
* 1 çorba kaşığı esmer şeker
* Yarım çorba kaşığı sirke
* 25 gram siyah zeytin (ince dilimlenmiş)
* 2 çorba kaşığı taze fesleğen yaprağı
|