Sebzeli topkek
Kepek unu, un ve kabartma tozunu bir kaba eleyip, esmer şeker, havuç, kabak ve haşhaş tohumlarını ilave edin ve iyice karıştırın. Ayrı bir kapta yağ, yumurta beyazı ve sütü karıştırın. Sütlü karışımı, havuçlu karışıma ilave edip, tahta kaşıkla iyice karıştırın. 6 adet muffin kalıbını yağlayın. Hazırladığınız hamuru kalıpların üçte ikisini dolduracak şekilde dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kabarana ve üzerleri sararıncaya kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Kalıplarından çıkarmadan 5 dakika dinlendirin. Soğuduktan sonra servis yapın.
MALZEMELER (6 kişilik) * Yarım su bardağı kepek unu
* 2/3 su bardağı un
* 2 tatlı kaşığı kabartma tozu
* 2 çorba kaşığı esmer şeker
* 1/4 su bardağı havuç (rendelenmiş)
* 1/4 su bardağı kabak (rendelenmiş)
* 1 çorba kaşığı haşhaş tohumu
* 1/3 su bardağı tereyağı (eritilmiş)
* 2 adet yumurtanın beyazı (hafif çırpılmış)
* 1/3 su bardağı süt
|