|
|
Hamurlu meyve
Erik, su ve şekeri 5 dakika kaynatıp, süzün. Suyunu ayırın. Elma, portakal kabuğu rendesi ve ayırdığınız erik suyunu karıştırarak kaynama noktasına getirin ve kapağı kapalı olarak, hafif ateşte ara ara karıştırarak 5 dakika kaynatın. Erikleri ilave edip, 1,5 litre kapasiteli bir fırın kabına koyun. Bir kaba unları eleyip, esmer şeker ve tereyağını ilave edin ve yedirin. Yumurta ve sütü ekleyip, karıştırın. Hazırladığınız hamurdan fırın kabındaki erikli karışımın kenarlarına kaşık kaşık koyup üzerine tarçın serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri açık olarak, yaklaşık 30 dakika pişirin.
Malzemeler (6 kişilik) * 750 gram kırmızı erik (2'ye bölünüp çekirdekleri çıkartılmış)
* Yarım su bardağı tozşeker
* Yarım su bardağı su
* 1 adet orta boy elma (dilimlenmiş)
* Yarım tatlı kaşığı portakal kabuğu (ince rendelenmiş)
* 1 su bardağı kekun
* 1 kahve fincanı un
* 2 çorba kaşığı esmer şeker n20 gram tereyağı (doğranmış) n1 adet yumurta (hafif çırpılmış)
* 2 çorba kaşığı süt
* 1/4 tatlı kaşığı tarçın
|