Mutfakta lezzet güneşi
Susamlı burgu Bir kapta peynir ve toz kırmızıbiberi, ayrı bir kapta susam, çörekotu ve tuzu karıştırın. Milföy hamurlarını düz bir yüzeye yayın, üzerlerine fırça ile yumurta sürün. Milföy hamurlarının 10 tanesine peynirli karışımdan, kalanına da susamlı karışımdan sürün. Susamlı milföyleri, susamlar dışa gelecek şekilde peynirli milföylerin üzerine koyun. Her bir parçayı uzunlamasına 4'e kesin. Hazırladığınız her bir çeşidi burarak yağlı kağıtlı fırın tepsisinin üzerine dizin. Açılmamaları için hamurların uçlarını bastırarak kağıda yapıştırın, en az 20 dakika buzdolabında dinlendirin. Buzdolabından çıkartıp hemen, önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri sararıncaya kadar yaklaşık 10-15 dakika pişirin. Ilık servis yapın. Not: Hamurların şekillerini koruyabilmeleri için pişirmeden önce iyice soğuduklarından emin olun.
MALZEMELER (40 adet) * 1 su bardağı parmesan peyniri (rendelenmiş) * Yarım tatlı kaşığı acı toz kırmızıbiber * 6 çorba kaşığı susam * 6 çorba kaşığı çörekotu * 1 tatlı kaşığı tuz * 1 paket milföy hamuru (20 adet) * 1 adet büyük boy yumurta (hafif çırpılmış)
|