Yoğurtlu barbunya
Isıtılmış zeytinyağında soğanları yumuşayıncaya kadar soteleyin. Barbunya, sarmısak ve suyu ilave edip, kısık ateşte yaklaşık 20 dakika pişirin. Barbunya soğuduktan sonra maydanozu katıp, harmanlayın. Yoğurt, bayat ekmek içi, dövülmüş sarmısak, sirke ve 2 çorba kaşığı zeytinyağını iyice karıştırın. Barbunyayı, hazırladığınız yoğurtlu sos ile beraber servis yapın.
MALZEMELER (6 kişilik) * 1 kg. barbunya (haşlanmış, süzülmüş)
* 1 kahve fincanı zeytinyağı
* 2 adet soğan (piyaz doğranmış)
* 5 diş sarmısak
* 1,5 su bardağı su (kaynar)
* Yarım demet maydanoz (iri doğranmış)
* 1 su bardağı yoğurt (süzülmüş)
* 1 dilim bayat ekmek içi (ufalanmış)
* 2 diş sarmısak (dövülmüş)
* 1 çorba kaşığı sirke
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı
|