Limonlu patlıcan
Patlıcan dilimlerinin her iki tarafına bir fırça ile zeytinyağı sürüp, tuz serpin. Izgara yapacağınız tepsiyi hafif yağlayıp, patlıcanların üzerine sarmısakları sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırının ızgara konumunda patlıcanlar sararıp, yumuşamaya başlayıncaya kadar yaklaşık 10 dakika pişirin. Bir kapta enginar kalpleri ve domatesleri karıştırıp rendelenmiş limon kabuğu, limon suyu ve şekerin yarısını katıp harmanlayın. Hazırladığınız harcı patlıcan dilimlerinin üzerine yerleştirin. Kalan şekeri üzerlerine serpip, fırında 10 dakika pişirin. Fesleğen yaprakları ile süsleyerek servis yapın.
MALZEMELER (6 kişilik)
* 2 adet patlıcan (uzunlamasına 5 mm kalınlığında dilimlenmiş) * 4 çorba kaşığı zeytinyağı * 2 tatlı kaşığı tuz * 3 diş sarmısak (dövülmüş) * 400 gram enginar kalbi (süzülmüş, 2'ye bölünmüş) * 10 adet kiraz domates * 1 çorba kaşığı limon kabuğu (ince rendelenmiş) * 1 adet limonun suyu * 1 çorba kaşığı esmer şeker * Fesleğen yaprağı (süslemek için)
|