Etli dolma
Bir kapta hindi eti, rendelenmiş soğan, yumurta, mısır, hardal, salça, maydanoz, kırmızıbiber, tuz ve karabiberi karıştırın. Karışımı biberlerin içine doldurup, fırın kabına dizin. Yarım su bardağı su ilave edin. Üzerini folyo ve kapak ile kapayarak kısık ateşte 20 dakika pişirin. Kapak ve folyoyu fırın kabının üzerinden alıp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında biberler kızarana kadar 10 dakika daha pişirin. Isıtılmış zeytinyağında soğanları iyice yumuşatın. Haşlanmış patatesleri ilave edip, kaşık ile iri parçalara bölün. Sütü katıp, kısık ateşte karıştırarak 5 dakika pişirin. Dereotunu serpip ateşten alın.
MALZEMELER (6 kişilik) * 500 gram hindi kuşbaşı kalça (küçük doğranmış) * 3 adet soğan (biri iri rendelenmiş, ikisi ince kıyılmış) * 1 adet yumurta (çırpılmış) * 2 çorba kaşığı mısır konservesi * 1 çay kaşığı hardal * Yarım çorba kaşığı salça * Yarım demet maydanoz (ince kıyılmış) * 1 çay kaşığı kırmızıbiber * 1 çay kaşığı karabiber * Tuz * 6 adet dolmalık biber (temizlenmiş) * 3 adet patates (haşlanmış) * 1 çay bardağı süt (kaynar) * Yarım demet dereotu (ince kıyılmış)
|