Mısırlı unlu damlalar
Un, mısır unu, kabartma tozu, tuz ve şekeri karıştırıp, robota koyun. Tereyağını keserek katın ve hamur ufalanana kadar karıştırın. Sütü yavaş yavaş ilave edip, karışım toplanana kadar karıştırmaya devam edin. Hamuru streçe sarıp, buzdolabında 15 dakika dinlendirin. Dinlendirdiğiniz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın, elinizle yuvarlayarak yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri sararıncaya kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Ilık servis yapın.
MALZEMELER (20 adet) * 1,5 su bardağı un (elenmiş)
* 1 su bardağı mısır unu
* 2,5 tatlı kaşığı kabartma tozu
* Yarım tatlı kaşığı tuz
* 2 tatlı kaşığı şeker
* Yarım su bardağı tereyağı
* 1 su bardağı süt
|