Dağ köftesi
Kıyma, soğan, patates, tuz, karabiber, kaşar peyniri ve kekiği iyice yoğurup, yuvarlak köfteler yapın. Kızgın yağda kızartın. Fırın kağıdından 6 adet 25x25 cm. ebadında kareler hazırlayın. Taze soğan, dereotu, nane, maydanoz ve pazıyı 1 çay kaşığı tuzla hafifçe ovup, kağıtlara eşit olarak bölün. Üzerlerine 1'er çay kaşığı yağ ve 4'er adet köfte koyup, kağıtları bohça şeklinde kapatın ve tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 15 dakika pişirip, sıcak servis yapın. Not: Piliç ya da hindi kıyması da kullanabilirsiniz.
MALZEMELER (6 kişilik) * 500 gram kıyma * 1 adet soğan (rendelenmiş) * 1 adet patates (haşlanmış, rendelenmiş) * 100 gram kaşar peyniri (rendelenmiş) * Kekik * Sıvıyağ (kızartmak için) * 2 demet taze soğan (ince kıyılmış) * Yarım demet dereotu (ince kıyılmış) * Yarım demet nane (ince kıyılmış) * Yarım demet maydanoz (ince kıyılmış) * 3 yaprak pazı (ince kıyılmış) * 6 çay kaşığı tereyağı * Tuz, karabiber
|