İki katlı muhallebi
Süt, un, şeker, nişasta, vanilya ve yumurta sarısını tencerede iyice karıştırın. Ateşe koyun, karıştıra karıştıra koyulaşıncaya kadar pişirin. Büyükçe bir tepsiyi ıslatın ve alüminyum folyo yayın, folyoyu da ıslatın. Muhallebiyi çok ince olarak tepsiye dökün. Sıcakken üzerine bol hindistancevizi serpin. Buzdolabında soğuduktan sonra vişne, vişne suyu ve hindistanceviziyle süsleyerek servis yapın.
MALZEMELER (6 kişilik) * 1 kg. süt
* 1 su bardağı şeker
* 1 çorba kaşığı nişasta
* 3 çorba kaşığı un
* Yarım çay kaşığı vanilya
* 1 yumurta sarısı
* 1 su bardağı hindistancevizi
* 1 kase çekirdekleri çıkarılmış vişne
|