Bağlardan şaraba
İzmir'de 45 dönümlük bir arazide kurulan İsabey Savignon Blanc Bağları ve Bağevi konuklarına hem şarap lezzeti hem de bağcılık deneyimi yaşatıyor. Bağlar, şaraphane ve Fransız mutfağının seçkin örnekleri Sevilen Şarapçılı'ın İzmir'deki tesislerinde bir arada yaşanıyor. Sevilen Şarapçılık'ın kurucusu İsa Güner tarafından 1960 yılında İzmir'in Menderes ilçesinde 45 dönümlük arazide kurulan bağlar şarap meraklılarına ve uzmanlara bağdan sofraya kadar şarabın bütün oluşum serüvenini keyifli bir atmosferde bir arada sunuyor. İsabey Bağları ve Bağevi bağ gezisi dışında şarap tadımları ve şarap tanıtım seminerleri gibi etkinlikler de düzenliyor. Ayrıca davet ve organizasyonlar için farklı seçenekler de sunuyor. Talebe bağlı olarak 20 kişilik gruplara verilen şarap eğitim seminerleri, bağcılık, üzüm üretimi, bölge, toprak, iklim gibi faktörler, şarap imalatı, şarap kategorileri, şarap tadımı gibi konuları ve uygulamaları içeriyor ve iki gün sürüyor.
|