| | Istakoz bahane ama balık şahane Üç yıldır Çeşme'nin Çiftlikköy'ünde faaliyet gösteren ıstakoz lokantasında, ıstakozlar göstermelik olarak derin dondurucuda tutuluyor. Fiyatları da epey pahalı. Ama genellikle buraya diğer deniz ürünleri için geliniyor. Zira balıklar ve mezeler gayet iyi. Bazı ülkeler var, ıstakoz sıradan...devamı |
|
| | Evimizin can damarı Mutfaklarımız Mutfaklar, evimizin en sıcak bölümüdür. Ancak bu mekanı dekore ederken dikkat etmemiz gereken şeyler de var. İşte harika bir mutfak için ipuçları. Yeni bir güne güzel başlayabilmenin yolu mutfaktan geçiyor. Kahvaltıya zaman ayırabilmek aslında güne sakin ve neşeli başlayabilmenin...devamı |
|
| | Fenerbahçe kıyısında özel bir lezzet durağı Park Restoran, son zamanlarda yiyecek içecek mekanları gelişen Fenerbahçe'de mülkiyeti uluslararası krize yol açan Assompsion Kilisesi'nin karşısında yer alıyor. Akdeniz ülkesi olmanın en belirgin özelliklerinden biri insanların akşam yemeklerini genellikle dışarıda yemeleri sanırım.devamı |
|
| | Günbatımının ideal adresi Yenilenen dekorasyonu ve huzur veren manzarasıyla Sunset Marine Çubuklu, bu yazın en gözde mekanlarından biri olmaya aday. Çünkü bir tekne güvertesi hissini veren barında, akşamüstleri Boğaz'a karşı gün batımını seyretmek veya akşam yemek yemek ayrı bir zevk. Akdeniz mutfağına özgü yemek...devamı |
|
| | Beyoğlu'na yeni bir soluk geldi Asmalımescit'e yeni bir renk getiren Flamm, özgün dekorasyonu ve günlük spesiyaliteleriyle hazırlanan mönüsüyle konuklarını ağırlıyor. Haftanın yedi günü hizmet veren mekan, Beyoğlu'nun tarihi kimliği içinde dünya mutfaklarının benzersiz lezzetlerini sunuyor. Mönüsünde et ve balık...devamı |
|
| | Tombak'ta tatlı anlar zamanı Nedim Saban'ın kurduğu Tatlıcı Tombak, geniş tatlı çeşidiyle damaklarda unutulmayacak tatlar bırakıyor. Pazar günleri saat 11.00-15.00 arasında Caddebostan şubesinde "Kuşluk vakti" adıyla geleneksel Türk brunch'ı sunuluyor. Ayrıca Nişantaşı, Bakırköy, Maltepe ve Caddebostan şubelerinde...devamı |
|
| | Gurmelerin en beğendiği restoran Bundan 10 yıl kadar önceydi. Sultanahmet'te, üstelik eski cezaevinin içinde lüks bir otel açılacağını duyunca, "sayısız mahkumun çile doldurduğu bir hapishaneye keyif çatmak için kim gelir?" diye aklımdan geçirmiş, bunun sokağa atılan bir yatırım olacağını düşünmüştüm. Zira o günlerde bu...devamı |
|
| | Fındıklı süt reçelini denediniz mi? Birleşmiş Milletler tarafından verilen "En yenilikçi girişimci" ödülünün sahibi Dr. Feryal Menemenli, yaklaşık 15 yıldır doğal gıdalar üretiyor. Menemenli, bu ürünleri Markiz Pasajı içindeki "Doğa Special" mağazasında meraklıların beğenisine sunuyor. Son yıllarda gelişmiş ülkelerde...devamı |
|
| | Komşu adalardan gelen lezzet Eski "S" restoran, bugün bir Yunan zincirinin İstanbul şubesi "Kalua" olarak Bebek'te hizmet veriyor. Mezeler Yunan mutfağından esinlenmiş, yemeklerse dünya mutfaklarından. Şık ve rahat atmosferli bir mekân burası. Türkiye'de modern mutfak anlayışının yerleşmesinde bazı kişilerin çok...devamı |
|