kapat
   
SABAH Gazetesi
 
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Bilgi ve Yaşam
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
    Kampüs
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
 

Lezzet Güneşi

Ekmek üzeri soğanlı biftek
Soğanları önce ikiye, sonra da her bir yarım parçayı 6 adet karpuz dilimi şeklinde kesin. Isıtılmış bir tatlı kaşığı yağda, soğanları yaklaşık 2 dakika karıştırarak soteleyin. Et suyu, sirke ve esmer şekeri katıp, soğanlar yumuşayana kadar kapağı kapalı olarak kısık ateşte yaklaşık 20 dakika kaynatın. Kapağı açıp, sıvı hafif koyulaşıp şurup kıvamına gelinceye kadar ara ara karıştırarak 10 dakika daha kaynatın. Etlerin yağlarını ayırıp, her bir bifteği 4 eşit parçaya kesin. Kağıt havlu ile hafif hafif vurarak kurulayın ve tuz, karabiber serpin. Kalan yağı ısıtıp, etlerin her iki yüzünü pişirin. Pişirdiğiniz etleri fırın kabına alıp, önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika daha pişirin. Ekmekleri tost makinesinde kızartın. Sarmısağın kesik kısmını ekmeklere sürün. Etleri ve soğanları, ekmeklerin üzerine koyarak servis yapın.

MALZEMELER (4 kişilik)
* 2 adet dana biftek
* 3 adet orta boy soğan
* 2 tatlı kaşığı zeytinyağı
* 1 kahve fincanı et suyu
* 6 çorba kaşığı sirke
* 1 çorba kaşığı esmer şeker
* 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
* 1 diş sarmısak (2'ye bölünmüş)
* 4 dilim köy ekmeği
* Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda)

Cevizli yaprak sarma
Yaprakları akan suyun altında yıkayın ve tekrar pişirilmeden yenecek gibi haşlayın. Yarım çay bardağı ısıtılmış zeytinyağında soğanları sararıncaya ve yumuşayıncaya kadar soteleyin. Bulguru ilave edip karıştırarak 3-4 dakika daha soteleyin. Kaynar su ve kuşüzümünü katıp, bir kez karıştırın ve kısık ateşte bulgur suyunu çekinceye kadar yaklaşık 10 dakika pişirin. Taze soğan, maydanoz, nane, beyaz peynir, ceviz, dolma baharı ve tuzu katıp, iyice harmanlayın. Hazırladığınız bulgurlu içle yaprakları ince ince sarın. Kalan zeytinyağı ve limon suyunu iyice çırpın ve dolmaların üzerine gezdirip servis yapın.

MALZEMELER (6 kişilik)
* 250 gram asma yaprağı
* 2/3 su bardağı bulgur (pilavlık)
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 1 adet soğan (piyaz doğranmış)
* 1 su bardağı su (kaynar)
* 2 çorba kaşığı kuşüzümü (ayıklanmış)
* Yarım demet taze soğan (ince kıyılmış)
* Yarım demet maydanoz (ince kıyılmış)
* 5 sap taze nane (yapraklanmış veya 2 çorba kaşığı kuru nane)
* 100 gram beyaz peynir (ufalanmış)
* Yarım su bardağı ceviz (iri dövülmüş)
* 1 tatlı kaşığı dolma baharı
* Tuz n Yarım adet limonun suyu

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Ayşe Tüter'le Lezzet Güneşi   / 04-06-2004
 Lezzet Güneşi   / 04-06-2004
 Ayşe Tüter'le Lezzet Güneşi   / 03-06-2004
 Domates soslu köfte   / 03-06-2004
 Hardallı piliç   / 02-06-2004
 Amerikan patatesi   / 01-06-2004
 Lezzet Güneşi   / 31-05-2004
 Lezzet Güneşi   / 30-05-2004
 Lezzet Güneşi   / 29-05-2004
 Ayşe Tüter'le Lezzet Güneşi   / 28-05-2004
HAKAN & UTKU
Metroseksüel Diyaloglar
- Ferit abi, bir haber duyduk...
ESRA CEYHAN
Erkekler, erkekler...
Müjde! Artık erkekler için de özel...
GÜLSE BİRSEL
Tekne misafiri olma raconu!
Yazın gelmesiyle birlikte...
AYŞE TÜTER
Cevizli baklava
Un, bir tutam tuz, yumurta ve sütü hamur...
REFİK DURBAŞ
Edebiyata kaynak...
Edebiyat sevgi ve sevdası, insanı...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.