Lezzet Güneşi
Piliçli patates salatası
Haşlanmış patatesleri çatalla iri taneli olacak şekilde ezin. Patates, et, salatalık turşusu, soğan, dereotunun ve nanenin yarısını harmanlayın. Limon suyu, zeytinyağı, tuz ve karabiberi küçük kapaklı bir kavanozda iyice çalkalayıp, hazırladığınız malzemenin üzerine gezdirip, karıştırın. Üzerini streçle kapatıp, en az 30 dakika buzdolabında dinlendirin. Üzerine kalan dereotu ve naneyi serperek servis yapın.
MALZEMELER (4 kişilik) * 1 adet piliç göğüs (haşlanmış, şerit halinde kesilmiş) * 1 kg patates (haşlanmış, iri küp doğranmış) * 5 adet salatalık turşusu (ufak küp doğranmış) * 1 demet taze soğan (ince kıyılmış) * Yarım demet dereotu (kıyılmış) * Yarım demet nane (kıyılmış) * Yarım limonun suyu * 1 fincan zeytinyağı * Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda)
|