Hardallı piliç
Piliç, hardal tohumu, limon suyu, zeytinyağı, biberiye ve sarmısağı karıştırın. Isıtılmış yağda, hardallı etleri pişirin. Patatesleri haşlayıp süzün. Sıcak patatesleri ıspanak ve tereyağı ile birlikte bir kaba koyun ve tereyağı eritip, ıspanaklar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 5 dakika tencereyi sallayarak karıştırın. Etleri, patatesleri karışım ve limonlarla birlikte servis yapın.
MALZEMELER (6 kişilik)
* 6 adet piliç göğüs
* 1,5 çorba kaşığı hardal tohumu
* 1,5 çorba kaşığı limon suyu
* 1,5 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1,5 çorba kaşığı taze biberiye (ince doğranmış)
* 2 diş sarmısak (dövülmüş)
* 800 gram küçük patates (4'e bölünmüş)
* 400 gram ıspanak yaprağı
* 30 gram tereyağı
* 2 adet limon (her biri 4'e bölünmüş)
|