Lezzet Güneşi
Fincan muhallebi Sütü nişastaya yavaş yavaş karıştırarak katın. Tozşeker ve vanilyayı da ilave edip, kısık ateşte koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin. Tereyağı ve damla sakızını ilave edip, mikserle 15 dakika çırpın. Porsiyonluk 6 adet kabı suyla ıslatın, hazırladığınız muhallebiyi kaplara paylaştırın ve bir gece buzdolabında dinlendirin. Muhallebiyi tabaklara ters çevirip çıkarın, üzerlerine toz şamfıstığı serpip, tane fıstıklarla süsleyerek servis yapın.
MALZEMELER (6 kişilik) * 1 kg. süt * 4 çorba kaşığı nişasta * 6 çorba kaşığı vanilya * 2 çorba kaşığı tereyağı * 1 tatlı kaşığı damla sakızı (dövülmüş) * 6 çorba kaşığı şamfıstığı (1 çorba kaşığı süslemek için ayrılmış, kalanı dövülmüş)
Hindili salata Suya 1 çorba kaşığı sirke ve etleri katıp, orta ateşte 10 dakika pişirin ve kendi suyu içinde soğutun. Süzdükten sonra haşlama suyundan 2 çorba kaşığı ayırın. Ispanak, kıvırcık, marul, yeşil biber, kırmızıbiber, kırmızı soğan ve eti harmanlayıp, salata tabağına yerleştirin. Biberiye, limon kabuğu, sarmısak, zeytinyağı, limon suyu ve etin haşlama suyunu küçük kapaklı bir kavanozda iyice çalkalayın. Sosu, salata malzemesinin üzerine gezdirin, buzdolabında 15 dakika dinlendirip, servis yapın.
MALZEMELER (6 kişilik) * 1 paket hindi bonfile (enine 3'e kesilmiş) * 2 su bardağı su (kaynar) * 2 çorba kaşığı elma sirkesi * 150 gram ıspanak (sadece yaprakları, iri doğranmış) * Yarım demet kıvırcık marul (iri doğranmış) * 1 adet yeşil etli biber (ince halka doğranmış) * 1 adet etli kırmızıbiber (ince halka doğranmış) * 1 adet orta boy kırmızı soğan (halka doğranmış) * 1 çay kaşığı biberiye (ince kıyılmış) * 1 çay kaşığı limon kabuğu (ince rendelenmiş) * 2 diş sarmısak (dövülmüş) * 4 çorba kaşığı zeytinyağı * 2 çorba kaşığı limon suyu * Tuz (arzu edilen miktarda)
|