|
|
Domates soslu köfte
Kıyma, ekmek kırığı, peynir, mercanköşk, sarmısağın yarısı, yumurta ve karabiberi karıştırıp yoğurun ve 16 adet yuvarlak köfte hazırlayın. Zeytinyağını orta ateşte ısıtıp, köfteleri her tarafları pişene kadar, çevirerek yaklaşık 10 dakika kızartın ve tavadan alın. Aynı tavaya kırmızıbiber, soğan, kalan sarmısak ve rendelenmiş domatesi koyup, 3 dakika karıştırarak pişirin. Mantarları katıp 4 dakika daha pişirin. Köfteleri de mantarlı sosa ilave edip kaynama noktasına getirin ve kısık ateşte ara ara karıştırarak 10 dakika pişirin. Arzu ettiğiniz şekilde spagetti ya da herhangi bir makarna üzerinde servis yapın.
MALZEMELER (6 kişilik) * 500 gram kıyma (yağsız)
* 2/3 su bardağı bayat ekmek kırığı
* 2 çorba kaşığı eski kaşar peyniri (rendelenmiş)
* 1 tatlı kaşığı mercanköşk
* 5 diş sarmısak (dövülmüş)
* 2 adet yumurta (çırpılmış)
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 adet etli kırmızıbiber (küp doğranmış)
* 1 adet soğan (küp doğranmış)
* 8 adet mantar (doğranmış)
* 600 gram domates (rendelenmiş)2/3 su bardağı bayat ekmek kırığı
|