kapat
   
SABAH Gazetesi
 
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Bilgi ve Yaşam
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
    Kampüs
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
 

Cevizli baklava

Un, bir tutam tuz, yumurta ve sütü hamur kabına koyun ve yoğurun. Hazırladığınız hamurun üzerini kapatarak yarım saat bekletin. Hamurdan 30 küçük beze yapın. Bu bezeleri nişasta ile tepsi büyüklüğünde açın ve yağladığınız tepsiye yayın. On beş tanesini üst üste serdikten sonra üzerine dövülmüş fıstığı serpin. Kalan 15 yufkayı da tek tek açın ve tepsiye yayın. Bu işlem bittikten sonra baklava şeklinde kesin. Tereyağını eritip üzerinde gezdirin. Düşük ısılı fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Bu arada bir tencereye suyu ve şekeri koyun. 15 dakika kısık ateşte kaynatın. Limon suyunu ekleyin ve ateşten indirip soğumaya bırakın. Fırından çıkardığınız sıcak baklavanın üzerine soğuk şerbeti dökün. 5 saat dinlendirin. Tatlı şerbetini tamamen çekince servis yapın.

MALZEMELER (12 kişilik)
* 1 kg. un
* 1 çay kaşığı tuz
* 3 yumurta
* 1 çay bardağı süt
* 250 gram tereyağı
* 250 gram nişasta
* 250 gram ceviz
* Açmak için nişasta Şerbeti İçin:
*
1 kg. şeker
* 3 su bardağı su
* Yarım limonun suyu

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Ayşe Tüter'le Lezzet Güneşi   / 04-06-2004
 Lezzet Güneşi   / 04-06-2004
 Ayşe Tüter'le Lezzet Güneşi   / 03-06-2004
 Domates soslu köfte   / 03-06-2004
 Hardallı piliç   / 02-06-2004
 Amerikan patatesi   / 01-06-2004
 Lezzet Güneşi   / 31-05-2004
 Lezzet Güneşi   / 30-05-2004
 Lezzet Güneşi   / 29-05-2004
 Ayşe Tüter'le Lezzet Güneşi   / 28-05-2004
HAKAN & UTKU
Metroseksüel Diyaloglar
- Ferit abi, bir haber duyduk...
ESRA CEYHAN
Erkekler, erkekler...
Müjde! Artık erkekler için de özel...
GÜLSE BİRSEL
Tekne misafiri olma raconu!
Yazın gelmesiyle birlikte...
AYŞE TÜTER
Cevizli baklava
Un, bir tutam tuz, yumurta ve sütü hamur...
REFİK DURBAŞ
Edebiyata kaynak...
Edebiyat sevgi ve sevdası, insanı...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.