Patates tatlısı
Öncelikle şerbeti hazırlayın. Bunun için 1 buçuk su bardağı tozşeker ve 1 su bardağı suyu kaynatın. 1 çorba kaşığı limon suyunu ilave edin. Soğumaya bırakın. Hamur için margarini eritip soğutun. Haşlanıp, ezilmiş patates, yumurta, kabartma tozu, vanilyayı karıştırın. Yavaş yavaş elenmiş un ilave edin. Ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edin. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Çay tabağı büyüklüğünde açın. Dövülmüş ceviz ve tarçını karıştırıp, açılan hamurların üzerine koyun. Büzdürerek kapatın elinizde yuvarlayın. Yağlanmış tepsiye dizin. 180 dereceli fırında pişirin. Üzerine soğuk şerbet gezdirin.
MALZEMELER (6 kişilik) * 125 gram margarin * 2 adet haşlanmış patates * 1 adet yumurta * 1 paket kabartma tozu * 1 paket vanilya * Aldığı kadar un * 2 çorba kaşığı dövülmüş ceviz * 1 tatlı kaşığı tarçın Şerbeti için: * 1 buçuk su bardağı tozşeker * 1 su bardağı su * 1 çorba kaşığı limon suyu
|