Ekmek salatası
Tavuk göğsünü haşlayın ve küp küp kesin. Köy ekmeklerini de aynı şekilde parçalayın. Maydanozları ince kıyın. Salata kasesinin dibine köy ekmeği dizin ve üzerine 1 tatlı kaşığı hardal ve zeytinyağını karıştırıp dökün. Tavuk göğsünün yarısını ve maydanozları karıştırıp ekmeğin üzerine bir kat yayın. Bu katın üzerine yine ekmek dizin. Kalan tavuk göğsünü, domateslerle harmanlayın. Tuz, zeytinyağı ve sirkeyi karıştırarak ilave edin. Kabukları soyulmuş yer fıstığı ve maydanozla süsleyin.
MALZEMELER (4 kişilik) * 1 adet tavuk göğsü * 2-3 dilim köy ekmeği * Yarım demet maydanoz * 150 gram kiraz domates * Yarım çay bardağı zeytinyağı * 3 çorba kaşığı sirke * 1 tatlı kaşığı hardal * Tuz, karabiber * 3 çorba kaşığı yer fıstığı
|