Lezzet Sofrası
Pantolonlu köfte Patlıcanları alacalı soyup, ortadan ikiye bölün. Limonla ovup, tuzlu suda yarım saat bekletin. Bu arada kıymayı, yumurtayı, tuzu, karabiberi, ince kıyılmış maydanozu, haşlanmış pirinci iyice karıştırın. Patlıcanları bol suyla yıkayıp kabak oyacağı ile içlerini boşaltın. Hazırladığınız harcı patlıcanların içine sıkıca doldurun. Sıvıyağda pembeleşinceye kadar kızartın. Sos için, rendelenmiş domatesleri, tuzu, kesme şekeri, 1 tatlı kaşığı ketçabı ve ince doğranmış sarmısakları kısık ateşte iyice pişirin. Servis tabağına önce patlıcanları alın. Üzerine hazırladığınız sosu döküp servis yapın.
Malzemeler * 1 kg. patlıcan * Yarım kg. kıyma * 1 çay bardağı haşlanmış pirinç * 2 adet yumurta * Yarım demet maydanoz * Yarım limon * Tuz, karabiber * Kızartmak için sıvıyağ Sosu için: * 2 adet rendelenmiş domates * 1 tatlı kaşığı ketçap * 1 adet kesme şeker * 4 diş sarımsak
Yoğurtlu barbunya Barbunyayı haşlayıp, süzün. Soğanları rendeleyip, zeytinyağında 1-2 dakika soteleyin. Haşlanmış barbunyayı, kesme şekeri, tuzu ekleyip, hiç su eklemeden kendi suyu ile kısık ateşte kavurun. Servis tabağına alıp, soğutun. Yoğurdu, dövülmüş sarmısakları, kremayı bir kabın içerisinde iyice karıştırın. Yoğurttan 2 çorba kaşığı alıp barbunyanın içine karıştırın. Kalan yoğurdu üzerine örtün. Kırmızıbiber ve ince kıyılmış maydanozla süsleyip, servis yapın.
Malzemeler * 1 kg. taze barbunya veya 2 su bardağı kuru barbunya * 2 adet kuru soğan * 2 su bardağı yoğurt * 1 çorba kaşığı krema * 3 diş sarımsak * 1 çay bardağı zeytinyağı * 2 adet kesme şeker * Tuz kırmızıbiber, maydanoz
|