Şendul sarması
Yumurtayı, sütü, tuzu, unu çırpın. 2 kaşık sıvıyağ ilave edip, koyu ayran kıvamında hamur yapın. Teflon tavayı yağlayın. Birer kepçe dökerek arkalı önlü pişirip, krep hazırlayın. Diğer bir tencerede margarin ve soğanı kavurun. Ispanağı ilave edin. 2 domates rendesi, yeşil biber, sarımsak, tuz ve karabiberi koyun. Hiç suyu kalmayacak kadar pişirin. Maydanoz ilave edin. Tepsiyi yağlayın. 1 krep koyun üstüne hazırlanan ıspanaklı içten yayın. Üzerine domates ve kaşar peyniri ilave edip, rulo şeklinde sarın. Hepsini bu şekilde hazırlayıp, tepsiye dizin. Üzerine kaşar peyniri rendesi serpip, fırında 10 dakika pişirin. Sıcak servis yapın. Malzemeler: * 2 adet yumurta * 2 su bardağı süt * 2 kaşık sıvıyağ * Tuz * 1 su bardağı un * Biraz sıvıyağ Harcı için: * 500 gram ıspanak * 1 adet yeşil biber * 2 diş sarmısak * 1 adet soğan rendesi * 500 gram domates * Yarım demet maydanoz * 250 gram kaşar peyniri * Tuz * Karabiber * 100 gram margarin
|