Çatlak çörek
Unu eleyin. Margarini eritip, soğutun. Derin bir kabın içerisinde margarin, 1 çay bardağı zeytinyağı, 1 su bardağı yoğurt, yarım kahve fincanı sirke, 1 kahve fincanı maden suyu, 1 paket kabartma tozu, tuz ve 1 adet yumurtayı karıştırın. Unu yavaş yavaş eleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın. Hamuru 24 saat buzdolabında bekletin. Limon büyüklüğünde parçalar koparıp, çay tabağı büyüklüğünde açın. 1 tatlı kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri ve 1 dilim suçuk koyup, kapatın. Üzerine yumurta sarısı sürüp, susam dökün. Bıçakla artı şeklinde çizin. Isıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirin.
MALZEMELER * 250 gram margarin * 1 çay bardağı zeytinyağı * 1 su bardağı yoğurt * Yarım kahve fincanı sirke, * Tuz * 1 kahve fincanı maden suyu * 1 paket kabartma tozu, * 1 adet yumurta * Aldığı kadar un İçi İçin: * 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri * 150 gram sucuk Üzerine: * 1 adet yumurtanın sarısı, susam
|