Lezzet Güneşi
Vişneli sakızlı sütlaç 1 su bardağı pirinci haşlayın. 1 kg süt ilave edin. 1 su bardağı şeker ile kısık ateşte pişirin. Damla sakızı ve yumurta sarısını ekleyin, karıştırın. Ateşten alın. Fırına dayanıklı kaselerin dibine vişne koyun. Üzerine sütlaç döküp, fırın tepsisine dizin. Üzeri kızarana dek pişirin. Soğutup servis yapın.
MALZEMELER * 1 su bardağı pirinç * 1 kg. süt * 1 su bardağı şeker * Damla sakızı * 1 adet yumurta sarısı * 1 miktar vişne
Fırında pırasa Pırsayı küçük doğrayın. Tuzlu suda haşlayın. Süzdüğünüz pırasayı robottan geçirin. Yumurtaları küçük bir kapta çırpın. Kaşar peyniri, tuz ve karabiber koyun. Pırasaları da yıkakıp iyice karıştırın. Fırın tepsisine zeytinyağını dökün. Galeta ununu yayın. Üzerine pırasalı karışımı yayın. Üzerine çırpılmış yumurtayı sürün. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin.
MALZEMELER (4 kişilik) * 1 kg. pırasa * 3 adet yumurta * 1 su baradağı rendelenmişkaşar peyniri * 1 çay bardağı zeytinyağı * 1 çay bardağı galeta unu * Tuz, karabiber
süslemek için: * 1 adet yumurta
|