Mutfak Dostları Derneği,15 gün boyunca Fransa'da yemeklerimizi ve kültürümüzü gönüllü tanıtacak
Mutfak Dostları Derneği 2. başkanı Sevim Gökyıldız'ın koordinatörlüğünde Fransa'- nın Savoy bölgesindeki Annecy'de düzenlenen festival 26 Mart'ta başladı. 12 Nisan'a kadar devam edecek olan festivalde Türkiye, yemekleri ve folklorik özellikleri ile tanıtılmaya çalışılacak. Annecy'de 19. yüzyıldan kalma bir şato olan Imperial Palace isimli beş yıldızlı otelde düzenlenen organizasyona Armada Otel yetkilileri, Harman Folklor Grubu, Caferağa Medresesi hat öğretmenlerinden Efdaluttin Kılıç ve uluslararası yarışmalarda ödülleri bulunan şef Mesut Erdoğan da katılıyor. Annecy Gölü'nün kenarındaki Imperial Palace Avrupa'nın en ünlü otellerinden biri. Otelde her yıl 15'er günlük yabancı mutfak tanıtımları yapıyor. Geçtiğimiz yıl ilki yapılan "Afiyet olsun! İstanbul la Magnifique" adlı gastronami festivali bu yıl da aynı isimle tekrarlanıyor. Türk yemekleri, ödüllü şef Musut Erdoğan tarafından Fransız damak tadına uygun hale getirilecek. Otelin restoranı tamamen Tükiye'ye özgü malzemelerle dekore edilecek. Dekor için İstanbul'dan bir tır dolusu eşya götüren grup, otelin içinde küçük bir Türkiye yaratacak.