|
|
Bunları alışkanlık haline getirin
Her gün vitamin alın: İçeriğinde folik asitin de bulunduğu vitamin tabletleri, sizi kanser ve kalp hastalıklarından koruyor.
Kepekli ürünler kanserden korur: Haftada dört kez kepek içeren ekmek, makarna ya da kabuklu pirinç tüketmek kanser riskini azaltıyor.
Sebze-meyveyi eksik etmeyin: Sebze-meyve, özellikle de domates, kırmızı üzüm, brokoli yiyenlerde; kalp krizi, kanser ve şeker hastalığı riski düşüyor.
Ayaküstü yemekten vazgeçin: Hamburger, patates kızartması vs. gibi yiyecekleri tüketmeden önce, kalp hastalıklarının üçte birinin bu yiyecekler yüzünden ortaya çıktığını hatırlayın ve fast food'dan vazgeçin.
Sofrada balık olsun: Düzenli olarak balık yemek kalp hastalığı riskini azaltıyor, balıkta bulunan yağlar bağışıklık sisteminizi güçlendiriyor.
Tuzu azaltın: "Fazla tuz felce ve kalp hastalıklarına davetiye çıkarır" diyen uzmanlar, aşırı tuz tüketilmesini sakıncalı buluyor.
Çay: Yeşil çay ve normal çayın, yapılan tüm spekülasyonlara rağmen kanser üzerinde olumlu etkisi vardır.
Aşırı kiloya dikkat: Yeni bir araştırmaya göre, kilolu insanların aldıkları her yeni kilo, ömürlerini 20 hafta kısaltıyor. Fazla kiloları vermek kalp, kanser, eklem iltihabı hastalıklarından koruyor.
Selenyuma ihtiyacınız var: Kansere karşı doğal bir koruyucu olan selenyum; fındık, fıstık, balık, tahıl gibi ürünlerde bol miktarda var. Her gün selenyum alanlarda kanser riski azalıyor.
Mucize ilaç aspirin: Ağrı kesici olarak aldığımız aspirin bizi kalp hastalığı, felç ve kanserden koruyor. 25 gramlık bebe aspirini her gün ya da iki günde bir alındığında, özelikle kolon kanserine karşı koruyucu etki gösteriyor.
Sigaraya hayır: Sigarayı bırakmak artık daha kolay, nikotin bantları ve sakızları, akupunktur vs. gibi yöntemleri deneyebilirsiniz.
Cildinizi koruyun: Uzun süre güneşte kalmak kanser riskini artırıyor. Su içmeyi ihmal etmeyin: Günde beş bardak su içen kişilerde kolon kanseri riski yüzde 50 azalıyor.
|