Kestaneli pilav
Pirinci ayıkladıktan sonra 1 saat tuzlu ve sıcak suda bekletin. Soğuk suyla birkaç kez yıkayın ve süzgece alın. Tencereye yağın yarısını koyup kızdırın ve doğranmış soğanı ilave edin. Soğan kavrulduktan sonra kestaneleri, mantarları, domatesi, havucu, şekeri ve tuzu ilave edin. Bir iki kez çevirdikten sonra 2 su bardağı su koyun. Kaynadıktan sonra pirinci ilave edin. Kısık ateşte 20 dakika pişirin. Üzerine kekik ve dereotunu serpip, servis yapın.
MALZEMELER * 2 su bardağı pirinç * 3 çorba kaşığı tereyağı * 2 adet soğan * 1 su bardağı kestane (kebap olarak) * 1 tatlı kaşığı kekik * 2 su bardağı su * 2 adet jülyen doğranmış havuç * 1 domates (küp doğranmış) * Yarım demet dereotu * 1 çay kaşığı karabiber * Tuz * 2 adet kesme şeker * 1 tatlı kaşığı limon suyu * 1 su bardağı mantar
|