Simitli yahni
Tencereye 2 kaşık sıvıyağı koyun. Mantar ve karabiberi ekleyip, soteleyin. Havucu, tavuk etlerini ekleyin, etlerin rengi dönene kadar soteleyin. Salçayı, defne yaprağını, şekeri koyun, 1 su bardağı su ilave ederek, kısık ateşte 15 dakika pişirin. İçinden defne yaprağını çıkarın. Kırmızıbiberi, kekiği ekleyin. 1 porsiyonluk servis tabağının ortasına simit koyun. Üzerine, etin suyundan 2 kaşık gezdirin, ortasına hazırlanan etten koyun. Üzerine ince kıyılmış maydanoz serpin. Simidin tam ortasına 1 çorba kaşığı yoğurt koyarak servis yapın.
MALZEMELER 4 tane çarşı simidi 15 tane arpacık soğan 2 diş sarmısak 1 su bardağı mantar 1 adet küçük doğranmış tavuk göğsü 1 çorba kaşığı salça 2 kaşık sıvıyağ 1 adet jülyen doğranmış havuç 1 defne yaprağı Tane karabiber Kırmızı tozbiber Kekik Tuz 1 tane kesmeşeker 1 komposto kasesi yoğurt
|