Yılbaşı çiçeği
UUnu ve mısır ununu yoğurma kabına alıp, harmanlayın. Margarini, şekeri, tuzu, yoğurdu, kabartma tozunu ilave edip, iyice yoğurun. Hamuru 15 dakika dinlendirdikten sonra mandalina büyüklüğünde parçalara ayırın. Küçük tart kalıplarını yağlayıp, hamurları içine yerleştirin. Beyaz peyniri ufalayın, mantar, kırmızıbiber, yeşil biber, çekirdekleri çıkarılmış zeytin doğrayıp, harmanlayın. Hamurların içine birer çorba kaşığı peynirli harçtan koyup, üzerine birer çorba kaşığı süt gezdirin. Yarım saat dinlendirip, üzerine biberiye serpin. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.
MALZEMELER 13 çorba kaşığı un 13 çorba kaşığı mısır unu 4 çorba kaşığı yoğurt 2 yumurta 1 paket kabartma tozu 1 paket margarin 100 gram beyaz peynir 1 çay bardağı süt 1 kase kaşar peyniri rendesi 1 çorba kaşığı şeker Tuz 1 su bardağı mantar Biberiye 10 adet zeytin 1 adet kırmızıbiber 2 adet yeşil biber
|