|
|
Şıps baste
Kuşbaşı ve butu 4 su bardağı kaynar suda 40 dakika pişirin. Etleri suyun içinde soğutun. Butu iri parçalara ayırın. Suyu mutfak tülbentinden geçirerek süzün ve ayırın. Kalan kaynar suya bir tatlı kaşığı tuz ilave edip bulguru suyunu çekinceye kadar pişirip dinlendirin. Mikser veya tahta kaşıkla macun kıvamına gelinceye kadar karıştırın, servis tabağına alın ve ortasını havuz gibi açın. Unu, süt ve 2 su bardağı hindi suyu ile açın, kısık ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin. Tereyağının üçte birini ayırın. Isıtılmış tereyağında soğanları yumuşayıp, sararıncaya kadar soteleyin. Soğanları delikli kaşıkla alın ve süzgeçten geçirerek hazırladığınız sosun içine katın. Tavada kalan yağa etleri ve sarmısağı katıp 3-4 dakika soteleyin. Ayırdığınız yağı ısıtıp, kırmızıbiber ilave edin. Bulgurun ortasına önce etleri, ardından da sosu koyun ve kırmızıbiberli yağı gezdirerek servis yapın.
MALZEMELER (6 kişilik) * 1 tabak hindi göğüs kuşbaşı * 1 tabak hindi but * 10 su bardağı su (kaynar) * 2 su bardağı bulgur (köftelik) * 1 su bardağı un * 1 çay bardağı süt * 150 gram tereyağı * 1 adet büyük boy soğan (ince kıyılmış) * 10 diş sarmısak (dövülmüş) * 1 çorba kaşığı pul kırmızıbiber
|