|
|
Karlı bahçe
Tencereye sütü, unu, nişastayı, şekeri ve yumurta sarısını koyun, telle çırpın. Ateşte katılaşıncaya kadar pişirin. Vanilyayı ilave edin. Elmaların kabuklarını soyun. Çekirdeklerini çıkarıp tencereye dizin. Üzerine tozşekeri koyup, elmalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Pasta kekini servis tabağına koyun. Elmaları, soğuduktan sonra kekin üzerine dizin. Kekin kenarlarını elmanın suyu ile ıslatın. Tarçınla fındığı karıştırıp, elmaların ortalarına doldurun. Hazırladığınız muhallebiyi kekin üstüne dökün. Soğuduktan sonra buzdolabında bir gece bekletin. Marmeladı cezvede biraz ısıtıp, pastanın üzerine gezdirin. Pastanın üzerini arzunuza göre süsleyip, servis yapın.
MALZEMELER * 1 kg. süt *1 su bardağı tozşeker *2 kaşık un *2 kaşık nişasta *2 yumurta sarısı *1 çay kaşığı vanilya *1 adet hazır pasta keki Üstü için: *5 tane elma *1 çay bardağı tozşeker * 1 tatlı kaşığı tarçın *1 portakal kabuğu rendesi *1 çay bardağı fındık tozu *1 kahve fincanı marmelat
Kestaneli sarma Soğanları küp doğrayın. 1 kahve fincanı suyla, suyu kalmayacak şekilde pişirin. Zeytinyağı ilave edip, 10 dakika kavurun. Pirinci sıcak suyla yıkadıktan sonra soğanlara ekleyin ve kavurmaya devam edin. 1 su bardağı su ilave edip, kısık ateşte, kapağı kapalı olarak demlenmeye bırakın. Demlenen pirinci ateşten alıp, bir tepsiye dökün. Üzerine baharatları, dereotunu, maydanozu, şekeri ve tuzu koyun. Bir tavada 1 tatlı kaşığı yağda fıstık ve kuşüzümünü kızartın, kestanelerle beraber pirinçlere ilave edin ve harmanlayın. Lahanayı haşlayın. Yaprak kullanacaksanız sıcak suya batırıp çıkarın. Hazırlanan içten yapraklara birer çorba kaşığı koyup, sarın. Dolmaların üzerine bir tabak kapatıp, üzerini iki parmak geçinceye kadar su koyun. Kısık ateşte 25 dakika pişirin. Sıcakken bir limon suyunu 2 çorba kaşığı zeytinyağıyla çırpıp, dolmaların üzerine gezdirin.
MALZEMELER * 1 orta boy beyaz lahana veya 500 gram yaprak *4 adet soğan *1 su bardağı haşlanmış ve ayıklanmış kestane *2 adet soğan *2 su bardağı pirinç *1 su bardağı zeytinyağı *1 adet limon suyu *2 çorba kaşığı kuşüzümü * 2 çorba kaşığı dolma fıstığı *1 çorba kaşığı tozşeker *1 çorba kaşığı kuru nane *Yenibahar, tarçın, karabiber, tuz *Yeterince su
|