Kornişonlu sıcak tavuk
Sıvıyağı tencereye alın. Yemeklik doğranmış soğanı yağda kavurun. Tavuk etini uzun şerit biçiminde doğrayıp, soğanı ilave edin. Küp doğranmış patatesleri ekleyin. 1 kahve fincanı su ilave edin. Kısık ateşte patatesler yumuşayana kadar pişirin. Tuz ve karabiberi ayarlayıp, küçük doğranmış turşuları ekleyin. 1-2 kere daha çevirip, tencereyi ocaktan alın. Kıyılmış maydanozla süsleyip, servis yapın.
MALZEMELER 1 kahve fincanı sıvıyağ 1 adet soğan 2 adet tavuk göğsü Yarım kg. patates 1 kahve fincanı su 6-7 adet salatalık turşusu 1 çorba kaşığı maydanoz 1 çay kaşığı karabiber, tuz
|