kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Ana Sayfa
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Herkes beni UYUDU sanıyor
Yarışmayla star olunmaz
Herkes beni UYUDU sanıyor
Popstar'da kimse idol olmaz

Herkes beni UYUDU sanıyor

Yılların usta müzisyeni Melih Kibar, 'Saat Sabahın Dokuzu' isimli yeni albümle çıktı müzikseverlerin karşısına. "Beni uyudu sanıyorlardı" diyen Kibar açıkça konuştu: Aslında haklılar da... Çünkü ben kime şarkılarımı vereyim ki... Çok fazla şarkı vermeye değer insan görmüyorum. Ama yeni çalışmalarımdan oluşan bir albüm de gelecek.

Yeni albümünüz 'Yadigar'ın devamı niteliğini taşıyor. İsminin 'Saat Sabahın Dokuzu' olmasının özel bir nedeni var mı?
Öncelikle şunu sormak lazım, 'Neden Yadigar 2 değil?' Bir reklamcı arkadaşımla konuşurken bana, "Dünyada bir tek Rocky serisinde Rocky 2, Rocky 1'den daha fazla hasılat getirmiştir, bütün dizilerde ikiler birden daha az ses getiriyor" dedi. Ben de albümün adını 'Saat Sabahın Dokuzu' koymaya karar verdim. Bu, benim yıllar önce TRT için yaptığım bir dizinin müziğidir. Albümün içinde 80. yıl Cumhuriyet Marşı da olduğu için 'Saat Sabahın Dokuzu' düşününce başka şeyleri de anımsatıyordu. Ama aslında albümün adı Sessiz Veda olmalıydı.

* Neden, bir şeylere veda mı ediyorsunuz?
Hayır veda etmiyorum, veda etmemek için adı zaten 'Sessiz Veda'. Sadece albümün adı bu olsaydı anlatacağı çok daha fazla şey olurdu.

ZEYNEP, İYİ YORUMCU
* Bu albümde kimlerle çalıştınız?
Bu albümde daha önce hiç şarkı söylememiş birine bir şans tanıdım: Zeynep Alasya. O gerçek anlamda bir şarkıcı, yorumcu kimliğine sahip. Albümün ilk klibi de Zeynep'in seslendirdiği 'Bir Bakışın Yetti' adlı parçaya çekiliyor. Baharda Zeynep'in kendi albümü geliyor. Çok ilginç bir söz yazarı ve yorumcu. Babası Zeki, annesi Oya Alasya. Ailesinin de çok etkisi var tabii ki. Deniz Seki de Zerrin Özer'in 'Her şey seninle güzel' şarkısını seslendirdi. Funda Arar, Yeliz'in seslendirdiği 'Tüm Bir Yaşam' isimli parçayı söyledi. Tüzmen, 'Koca Çınar' parçasını seslendirdi. Tuğba Önal, Nükhet Duru'nun söylediği 'Kazandım' adlı parçayı söylüyor. Onur Mete, Erol Evgin'den dinlediğimiz 'İçimdeki Fırtına'yı söyledi. Enstrümantal parçalara gelince, benim bestem olmayan fakat çocukluğumdan beri severek piyanoda çaldığım 'Mastika' var. Caz festivallerine layık bir parçaya dönüştü Mastika. 'Bizim Aile' filminin müziği var, Adile Naşit'in kahkahasını içinde kullandığımız. 'Saat Sabahın Dokuzu', 'Duruşma' filminin müziğinin var, Mi adlı parça var -bir müzisyen Mi notasına kafayı takarsa ne olur onu anlatıyor- son olarak da 'Sessiz Gemi' var. 'Sessiz Gemi' benim için çok özel bir parça.

* Neden özel?
Çiğdem Talu'yu 1983 yılında kaybettik. Ondan sonra kendim için piyano başına hiç oturamadım, iş için oturdum. Çeşitli nedenlerle ilk defa piyano başına oturduğumdaki duyguların ilk ürünü olduğu için 'Sessiz Gemi' benim için çok özel.

TÜRKİYE'DE ŞARKICI YOK
* Albümde vokal olarak seçilen isimler ilk albüme göre daha genç isimler bildiğim kadarıyla... Eserlerinizi kimlerin seslendireceğini nasıl seçiyorsunuz?
Evet daha genç isimlerle çalıştım. Bu albümde kullanmak istediğim repertuvarı yazdım, karşılarına da bugünün gençlerinden şarkı söyleyebilenleri... Bir eşleştirme yaptım. Ben şarkı söyleyemiyorum, bu yüzden "Ben söyleseydim işte böyle söylerdim" diyebileceklerimi seçtim. Bu iki albümde asıl başrolü oynayan şey şarkılar. Şarkıcılara da teşekkür borçluyum, çok güzel yorumladılar. Bugün Türkiye'de çok fazla şarkıcı yok, herkes şarkı söylediğini zannediyor. Benim birlikte çalıştığım isimler ise Melih Kibar'ın gerçekten şarkı söylediğine inandığı isimler. Yarışmalar yapılıyor, Popstar gibi... "Onlardan birine şarkılarınızı söyletmek ister misiniz" deseniz, "Asla" derim.

YENİ ALBÜMLER GELECEK
* Bu ikilemenin ardından bir üçüncü albüm çalışması düşünüyor musunuz?
Üçüncü albüm Zeynep Alasya'nın albümünün arkasından çıkacak. Sanırım seneye yılbaşı gibi Yadigar de geliyor. Benim, Çiğdem ile beraber yaptığımız 273 tane şarkı var. Bu şarkılardan sadece 100 tanesini bile seçsem 10 albüm anlamına gelir.

* Yeni eserlerinizden oluşan bir çalışma düşünüyor musunuz?
İnsanlar beni uyudu sanıyorlar. Aslında haklılar da... Çünkü ben kime şarkılarımı vereyim ki... Çok fazla şarkı vermeye değer insan görmüyorum. Ama yeni çalışmalarımdan oluşan bir albüm de gelecek, Zeynep'in albümünde iki tanesi var. Çiğdem Talu gibi bir şarkı sözü yazarı olsaydı kesinlikle ara vermezdim. Şimdi Özlem Küçükyılmaz'la çalışmaya başladım bir tesadüf eseri, onunla çalışırken rahatladım. Ben şöyle çalışırım önce ben beste yaparım sonra sözleri yazılır. Ben söze beste yapmayı fazla sevmiyorum. Önümüzdeki yılın içinde çıkmasını planlıyorum yeni şarkılardan oluşan albümün. Şarkıları kimin seslendireceği henüz belli değil kafamda bazı isimler var.

ZEYNEP GÜLER

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Çiçeğim ölüyor ambulans gönderin
 Çukurcuma'da sirtaki
 Geçen senenin en şık yıldızları
 Sarı-siyah Leonidas
 Tüm hayatı bir soruyla değişti
 İtalyanlar'ın yardım askısı Çanakkale'de
 Yengeçler, gerçek aşkla karşılaşacak
 Nargile keyfi bir telefonla evde
 Aile ortamında ev yemekleri
 De Panex yayılıyor
 Bez bebekler dünyayı fethedecek
 Sizinki nasıl bir aşk?
 Evlilikten korkanlar okusun...
 Sevgi Sözcükleri
 ASTERİKS geliyor
 Takılarını cama üfleyerek yapıyor
 Evlenmek sizden, hazırlığı onlardan
 Oto koltuğu hayat kurtarıyor
TÜLİN KERMEN
Kardeş gibi benziyorlar
'Vitrin Meleği' Tülin Kermen,...
AYŞE TÜTER
Tavuklu kapama
TENCEREYE kuşbaşı doğranmış...
'Mavi Çocuk' maça hazırlanıyor
Hastalığından dolayı dudakları morardığı için "Mavi Çocuk" diye...
Sahnelerin emzikli starı
Televizyon şovlarında ağzında emziğiyle darbuka çalıp, ünlü sanatçı...
İzmaritteki DNA yakalattı
Urla Cinayeti, bir izmaritin üzerindeki tükürükten elde edilen DNA...
Sosyete Nişantaşı'ndaydı
Sosyete Nişantaşı'ndaydı
Bu yılbaşına sokak partileri damgasını vurdu. İstanbul sosyetesinin...
Göstermelikmiş!
Göstermelikmiş!
İşadamı Bilgin Demirören, uzun süredir 23 yaşındaki seksi...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Günaydın | Astroloji | Magazin | Sağlık |
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.