|
![](/i/1_pix_gri.gif) |
|
![](/i/1_pix_trans.gif) |
Aile ortamında ev yemekleri
Beş yıl önce Ayla Sunay ve Neriman Alan tarafından açılan Blue Garden'dan içeri girdiğinizde kendinizi ev ortamında gibi hissediyorsunuz. Cafe-restorana kadın eli değdiği her halinden belli. Her şey çok düzenli ve tertemiz. Her gün müşterilerine altı çeşit sebze yemeği, üç çeşit zeytinyağlı, dört çeşit tatlı, salatalar ve ızgaralar sunan Sunay ve Alan, diğer işletmecilerden çok farklı. Onlar sabah 07.30'da gelerek tatlıları kendi elleriyle pişiriyor. Yemekleri servis yapıyor. Blue Garden'ın tüm ihtiyaçlarıyla yakından ilgileniyor. Sunay ve Alan'ın eşleri çok eski arkadaş olmalarına rağmen iki kadın, Blue Garden projesi gündeme gelene kadar hiç karşılaşmamış. Sunay'ın yemek yapma merakı ve Alan'ın 'ne iş olsa yaparım' isteği, iki kadını Blue Garden çatısı altında birleştirmiş. Beş yıl önce iş ortaklığıyla başlayan ilişkileri bugün sıkı bir dostluğa dönüşmüş. Müşterilerini evlerine gelen misafirleri gibi gördüğünü söyleyen Sunay ve Alan, "İkimiz de misafir ağırlamayı çok seviyoruz. Burada da müşterilerimizi misafirlerimiz gibi görüyoruz. Sanırım bu yaklaşımımız insanları kendilerini ev ortamında hissetmelerini sağlıyor" diyor. Yemek yapma merakının öğrencilik yıllarına dayandığını söyleyen Ayla Sunay, yemek üzerine bir iş kurmanın her zaman hayallerini süslediğini belitiyor. "Boş bir dükkanım vardı ve çalışmak istiyordum" diyen Sunay, şöyle devam ediyor: "Dükkanı restoran olarak açmak istedim. Ancak tek başıma yapamazdım. Bunun üzerine eşim, Neriman Hanım'ın eşi Mehmet Alan'a dükkanı gösterdi. Yapmak istediğim işi anlattı. Neriman Hanım da işi kabul etti ve böyle başladık."
ÖNCE ZORLANDIK İlk zamanlar çok zorlandıklarını belirten Sunay, dekorasyondan alışverişe, aşçılıktan servise her şeyi kendilerinin yaptığını söylüyor. Ayla Sunay, açılış günü başlarından geçen bir macerayı şöyle anlatıyor. "Bir aşçıyla anlaştık. Ancak açılıştan bir gün önce gelmeyeceğini bildirdi. Kolları sıvayıp mutfağa girdik. İkimiz en az 100 kişilik açık büfe ikram hazırladık. Yaklaşık bir hafta aşçı bulana kadar tüm yemekleri kendimiz yaptık." Kendisine Blue Garden'ı açma teklifi geldiğinde Neriman Alan, işi hemen kabul etmiş. Alan, "İki çocuğum da büyümüştü. Kendime uygun bir iş yapmayı düşünüyordum. Eşim bu teklifle geldiğinde hemen kabul ettim. Çok mutluyum" diye konuşuyor.
Pınar ŞENGÜL
|
|
|
|
|
![](/i/1_pix_trans.gif) |
|
![](/i/1_pix_gri.gif) |
|