kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Ana Sayfa
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Aile ortamında ev yemekleri
Aile ortamında ev yemekleri

Beş yıl önce Ayla Sunay ve Neriman Alan tarafından açılan Blue Garden'dan içeri girdiğinizde kendinizi ev ortamında gibi hissediyorsunuz. Cafe-restorana kadın eli değdiği her halinden belli. Her şey çok düzenli ve tertemiz. Her gün müşterilerine altı çeşit sebze yemeği, üç çeşit zeytinyağlı, dört çeşit tatlı, salatalar ve ızgaralar sunan Sunay ve Alan, diğer işletmecilerden çok farklı. Onlar sabah 07.30'da gelerek tatlıları kendi elleriyle pişiriyor. Yemekleri servis yapıyor. Blue Garden'ın tüm ihtiyaçlarıyla yakından ilgileniyor. Sunay ve Alan'ın eşleri çok eski arkadaş olmalarına rağmen iki kadın, Blue Garden projesi gündeme gelene kadar hiç karşılaşmamış. Sunay'ın yemek yapma merakı ve Alan'ın 'ne iş olsa yaparım' isteği, iki kadını Blue Garden çatısı altında birleştirmiş. Beş yıl önce iş ortaklığıyla başlayan ilişkileri bugün sıkı bir dostluğa dönüşmüş. Müşterilerini evlerine gelen misafirleri gibi gördüğünü söyleyen Sunay ve Alan, "İkimiz de misafir ağırlamayı çok seviyoruz. Burada da müşterilerimizi misafirlerimiz gibi görüyoruz. Sanırım bu yaklaşımımız insanları kendilerini ev ortamında hissetmelerini sağlıyor" diyor. Yemek yapma merakının öğrencilik yıllarına dayandığını söyleyen Ayla Sunay, yemek üzerine bir iş kurmanın her zaman hayallerini süslediğini belitiyor. "Boş bir dükkanım vardı ve çalışmak istiyordum" diyen Sunay, şöyle devam ediyor: "Dükkanı restoran olarak açmak istedim. Ancak tek başıma yapamazdım. Bunun üzerine eşim, Neriman Hanım'ın eşi Mehmet Alan'a dükkanı gösterdi. Yapmak istediğim işi anlattı. Neriman Hanım da işi kabul etti ve böyle başladık."

ÖNCE ZORLANDIK
İlk zamanlar çok zorlandıklarını belirten Sunay, dekorasyondan alışverişe, aşçılıktan servise her şeyi kendilerinin yaptığını söylüyor. Ayla Sunay, açılış günü başlarından geçen bir macerayı şöyle anlatıyor. "Bir aşçıyla anlaştık. Ancak açılıştan bir gün önce gelmeyeceğini bildirdi. Kolları sıvayıp mutfağa girdik. İkimiz en az 100 kişilik açık büfe ikram hazırladık. Yaklaşık bir hafta aşçı bulana kadar tüm yemekleri kendimiz yaptık." Kendisine Blue Garden'ı açma teklifi geldiğinde Neriman Alan, işi hemen kabul etmiş. Alan, "İki çocuğum da büyümüştü. Kendime uygun bir iş yapmayı düşünüyordum. Eşim bu teklifle geldiğinde hemen kabul ettim. Çok mutluyum" diye konuşuyor.

Pınar ŞENGÜL

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Çiçeğim ölüyor ambulans gönderin
 Çukurcuma'da sirtaki
 Geçen senenin en şık yıldızları
 Sarı-siyah Leonidas
 Yarışmayla star olunmaz
 Tüm hayatı bir soruyla değişti
 İtalyanlar'ın yardım askısı Çanakkale'de
 Yengeçler, gerçek aşkla karşılaşacak
 Nargile keyfi bir telefonla evde
 De Panex yayılıyor
 Bez bebekler dünyayı fethedecek
 Sizinki nasıl bir aşk?
 Evlilikten korkanlar okusun...
 Sevgi Sözcükleri
 ASTERİKS geliyor
 Takılarını cama üfleyerek yapıyor
 Evlenmek sizden, hazırlığı onlardan
 Oto koltuğu hayat kurtarıyor
TÜLİN KERMEN
Kardeş gibi benziyorlar
'Vitrin Meleği' Tülin Kermen,...
AYŞE TÜTER
Tavuklu kapama
TENCEREYE kuşbaşı doğranmış...
'Mavi Çocuk' maça hazırlanıyor
Hastalığından dolayı dudakları morardığı için "Mavi Çocuk" diye...
Sahnelerin emzikli starı
Televizyon şovlarında ağzında emziğiyle darbuka çalıp, ünlü sanatçı...
İzmaritteki DNA yakalattı
Urla Cinayeti, bir izmaritin üzerindeki tükürükten elde edilen DNA...
Sosyete Nişantaşı'ndaydı
Sosyete Nişantaşı'ndaydı
Bu yılbaşına sokak partileri damgasını vurdu. İstanbul sosyetesinin...
Göstermelikmiş!
Göstermelikmiş!
İşadamı Bilgin Demirören, uzun süredir 23 yaşındaki seksi...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Günaydın | Astroloji | Magazin | Sağlık |
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.