| |
|
|
Bu başka Koton!..
BOMBALAMADAN sonra yıldırım hızı ile hayata dönen Metro City'ye bu defa özel gittim. Hem oradaki dostları ziyaret etmek, hem de durumu görmek.. Merkezin genç genel müdürü Yurdaer Kahraman harikalar yaratmış kapıları en hızla açmak için ve başarmış. İçeri girdiniz mi, felaketin tam karşısında olduğunuzu gösteren iz yok.. Bu mucize adamı size bir gün uzun uzun anlatacağım.. Dolaştık.. Kiğılı'ya, Milimetrik'e, ötekilere uğradık.. Sonra Yasemin "İlle" demişti, Koton'a gittik.. Öğle yemeğine.. Koton'da yemek olur mu?.. Olurmuş.. Kocaman dükkanın yanına bir restoran açmışlar. Önüne de bir pastane.. Ailesi ile gelenleri düşünerek. Biri bakıyor, öteki de ona bakarak sıkılıyorsa, dükkandan çabuk çıkılır. Ama biri bir yerde rahat oturuyorsa, ötekine dırdır etmez.. Öteki de içi rahat dolaşmayı, bakmayı, denemeyi, giyip çıkarmayı sürdürür.. Yani daha fazla alışveriş eder.. Hem bakandan hem bekleyenden para kazanırsın sen de.. Avrupa'nın hazır giyim devi İspanya'yı bile giydirmenin, bu ülke ekonomisinin en krizde olduğu günlerde büyümenin arkasında olan zeka, bu işte.. Şimdi bu amaçla kurulmuş bir restorandan ne umarsınız.. Yasemin'e bastırdım, "Daha iyi, uygun bir yer bul" diye.. "Sorumluluk bende gidin" dedi.. Gittik ve parmaklarımızı yedik.. Salatadan başlayarak önümüze gelen her şey güzeldi.. Fransız mutfağı var, İtalyan mutfağı var, Akdeniz mutfağı var.. Ve de hepsi güzel.. Bre aman, kaç ahçı çalışıyor burada.. Tek.. Arif Usta'ymış hepsini yapan.. Yanına gidip resim çektirmek istedim. Antreler o kadar güzeldi ana yemeklere gelene kadar doyduk.. Ama benim fajitas harikaydı.. Aykut Hamzagil'in penna arabiatası harikayd. Erman Yerdelen'in bifteği harikaydı. Metro City Koton'da bir yemek deneyin mutlak.. Geceleri de açıkmış, sordum öğrendim.. Kışlık koleksiyonu da görürsünüz bu arada.. Metro City Koton.. 0212 344 04 63.
***
Laf yemeden açıldı, haftalardır yazacağım.. Salomanje var ya Nişantaşı'nda yazmıştım.. İşte oraya gidin ve Sezoş Mantısı isteyin.. Erol (Kaynar) beni artık kovacak.. "Yahu burada başka şeyler de var. Harika şeyler var" diyor.. Ben "İlle de mantı" diyorum. Pazar brunchlarında bile mantı yiyorum.. Ben bunca yıldır, böyle bir mantı sunumu görmedim.. Önünüze bir ressam elinden çıkmış tablo konuyor.. Mantı bir başka mantı.. Bildiklerime benzemiyor.. Lezzet.. Olmaz böyle şey.. "Nedir bu" dedim Erol'a.. "Sezoş mantısı" dedi.. Mantıyı bu şekilde bir tek o yapıyor dünyada.. Onun içini adını da koymuşlar. Sezoş, Salomanje'nin yöneticisi, Erol'un ortağı Ayşegül'ün annesi.. Bu tarif bir şey ifade etmedi değil mi?. Sezoş, Türk sinemasının unutulmazlarından.. Kenan Artun ile birlikte çevirdiği filmler.. Bir Yeşilçam efsanesi, bir klasik olan kadın.. Evet, aynen o.. Sezer Sezin.. Ben Erol'un yerinde olsam, Ayşegül'ü kapıya koyar, dükkanı tepeden tırnağa değiştirir, Sezoş Mantı diye yeniden açardım, Sezoş'u mutfağa sokarak.. Sonra da malı kamyonla götürür, köşeyi dönerdim. Salomanje: 0212 327 35 77
|