İşte gerçek İnegöl köftesinin tarifi
İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası tarafından korunmaya çalışılan İnegöl Köftesi'nin tarifi, Resmi Gazete'de ayrıntılı olarak yer aldı. Bu tarife göre, İnegöl köftesi, şu şekilde hazırlanıyor: "İnegöl köftesinin eti, kasaplık hayvanların gövde etinden, kemik, tendo, kıkırdak ve lenf yumruları ile sinirleri ayıklandıktan sonra hamur hale getirilir. Tüm yağları ayıklanır ve gerekirse iç yağı katılır. İçine çeşitli katkı maddeleri katılır. Bu et 18 saat dinlendirilir. Katkı maddeleri, karbonat veya sirkedir. Baharatları ise, kırmızı biber, karabiber, kimyon, yenibahar, sarmısak, pastörize süt ve galeta unu ile kuru soğandır. Yoğrulan köftenin kalınlığı ise iki santimi geçmemelidir"
|