![](/i/1_pix_trans.gif) ![](/i/bugunku_diger_yazi.gif) |
|
Fındık Çorbası
Hazırlanışı: Rendelenmiş soğanı ve sarmısağı, fındıkyağı ile karıştırarak orta ateşte, pembeleşinceye kadar kavurun. Ufalanmış esmer bayat ekmek içlerini katıp kavurmaya devam edin ve beyaz şarabı ilave ederek, karışım homojen bir hale gelinceye kadar karıştırın. Tencereye azar azar et suyunu katın. Kaynamaya bırakın. Kremayı, fındık ununu, karabiberi ve tuzu kaynayan karışıma iyice yedirerek katın. Ocaktan indirdiğiniz karışımı tamamen homojen hale gelmesi için mikserden geçirin. Gerekiyorsa az miktarda su ilave ederek, az harlı ateş üzerinde, kremalı çorba kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Çorbayı servis kabına koyduktan sonra üzerine kıyılmış maydanoz ve fesleğen süsleyip sıcak olarak servis yapın. Taze fesleğen yoksa yerine, bir tatlı kaşığı kuru fesleğen kullanabilirsiniz. Esmer ekmek yoksa beyaz ekmek de kullanabilirsiniz.
Malzeme (8 kişilik) Soğan (1 büyük boy), bir diş sarmısak, fındıkyağı veya zeytinyağı (4 yemek kaşığı), esmer bayat ekmek içi (4 dilim), Beyaz şarap (1/2 su bardağı), et suyu 12 bardak, krema (1 küçük paket), kavrulmuş fındık unu (1buçuk su bardağı) karabiber, tuz, maydanoz, taze fesleğen
|