Fırında soslu patlıcan
Patlıcanları alaca soyalım. Kalın dilimler halinde yuvarlak dilimleyelim ve tuzlu suda bekletelim. 10 dakika sonra duru suda yıkayalım. Çok az su ilavesi ile hafifçe haşlayalım. Kevgir yardımı ile sularını iyice süzelim.
Soğanları piyazlık doğrayalım. 4-5 kaşık sıvıyağda pembeleştirelim. Sivri biber ve sarmısakları ekleyelim. Domatesleri küçük küp şeklinde doğrayıp, ekleyelim. Tuzunu ayarlayalım. 3 dakika daha kavurup, tavayı ateşten alalım. Fırın kabını margarinle hafifçe yağlayıp, un serpelim. Patlıcan dilimlerini bir sıra halinde dizelim. Üzerine soğanlı malzemeyi yayalım. Tekrar patlıcan dilimlerini bir sıra halinde dizelim. Bir kapta sütü, kalan sıvıyağı, yumurtaları, 3 çorba kaşığı tepeleme unu, yarım paket kabartma tozunu ve tuzu karıştırarak çırpalım. Patlıcanların üzerine bu karışımı gezdirelim. 200 derece fırında, patlıcanların üzerindeki malzeme hafifçe renk değiştirene dek pişirelim. Fırından çıkarıp, dilimleyerek, servis yapalım.
Malzemeler
5 kişilik
* 1 kg patlıcan
* 2 adet soğan
* Bir buçuk çay bardağı sıvıyağ
* 4-5 adet sivri biber
* 5-6 diş sarımsak
* 2 adet domates
* 3/4 çay bardağı süt
* 3 adet yumurta
* 3 çorba kaşığı tepeleme un
* Yarım paket kabartma tozu, tuz
Bugün Ne Pişirelim
Fırında soslu patlıcan, Cacık, Pilav
Emine BEDER
|