Yeşil çay: Yeşil çayın içinde bulunan "polifenol" maddesi, kanser tümörlerinin etrafında oluşan ve tümörleri besleyen kan damarlarını tıkıyor. Uzakdoğu ülkelerinin geleneksel içeceği olan yeşil çay, bu bölgedeki insanları kanserden koruyor. Yeşil çay içme alışkanlığının bulunmadığı Batı'da, bu nedenle kanser vakaları Uzakdoğu ülkelerine oranla daha fazla görülüyor. Her gün içilen 4-5 bardak yeşil çay, cilt kanseri riskini ciddi bir biçimde düşürüyor. Yeşil çay aynı zamanda cilt kanserini tedavi edici özelliğe de sahip.
Bulgur: Bulgurun; dengeli beslenmeden, bağırsak kanseri riskini azaltmaya kadar sağlıklı yaşam için birçok önemli özelliği var. Fiber oranı yüksek olan bulgur, bağırsak kanseri riskini engellediği gibi, vücudun gereksinim duyduğu vitamin ihtiyacını da karşılıyor.
Isırganotu: Isırganotu, kanserli tümörü yok etmemesine rağmen, hastaların ömrünü uzatıyor. Halk arasında kansere şifa olacağı düşüncesiyle ısırgan otunun tedavide kullanımı oldukça yaygın. Vücutta hücre yenilenmesini sağlıyor, alyuvar yapımını arttırıyor ve kanamaları durduruyor. Yaprak ve sürgünleri salata şeklinde veya pişirilerek yendiğinde kansere karşı oldukça etkili.
Sarmısak: Sarmısak, bağışıklık sistemini güçlendiriyor, vücudun savunma sistemini enfeksiyonlara karşı uyarıyor ve kansorejen maddeleri yok ediyor. İçeriğindeki anti kanserojen bileşikler, mide ve kalın bağırsak kanserlerinin yanı sıra meme ve prostat gibi kanser türlerine karşı etkili. Sarmısakla ilgili yapılan 19 ayrı araştırma, yüksek miktarda selenyum ve mineral içeren bu bitkinin kanserle savaştığını ispatlıyor.
Zeytinyağı: Zeytinyağının içinde bulunan "oleirine" maddesi hücreleri yenilenerek kanserin gelişmesini önlüyor. Bu madde aynı zamanda sindirim bozuklukları, mide, bağırsak ve kalp-damar hastalıklarına karşı da olumlu etkiler gösteriyor.
Bezelye: Kabızlığı gideren ve kan yapıcı özelliğe sahip olan bezelye, kan kanserine karşı koruma özelliğine sahip.
Domates: A, B ve C vitaminleri bakımından zengin olan domatesin birçok kanser türüne karşı etkili olduğu saptanmış. Vücutta biriken zehirli maddelerin atılması ve kanın durulmasını sağlıyor, damar sertliğini gideriyor. Ayrıca safra ve böbrek taşlarının düşürülmesine yardımcı olan domatesin; hazmı kolaylaştırdığı, kabızlığı giderdiği, mide ve bağırsakların düzenli şekilde çalışmasını sağladığı da biliniyor.
Hurma: Anne sütünün, bol ve besleyici olmasını sağlayan, bronşit, öksürük ve soğuk algınlığı şikayetlerini gideren hurma, aynı zamanda bağışıklık sistemini kuvvetlendirerek kansere karşı koruma sağlıyor.
Lahana ve brokoli: Yapısında kükürt bulunan lahana ve brokoli C vitamini bakımından zengin iki sebze. Bağışıklık sistemi üzerinde olumlu etkileri var. Kansere karşı koruyucu özelliklerinin yanında, kansızlığı gideriyor, vücutta biriken zehirli maddelerin atılmasını sağlıyor, mide ve bağırsak yaralarını yumuşatıyor, kabızlığı gideriyor, kandaki şeker miktarını düşürüyorlar. İştah açıcı özelliğe sahip olan lahana ve brokoli aynı zamanda astım, romatizma ve siyatik rahatsızlıklarında da etkili.
Maydanoz: Tam bir sağlık iksiri. Hücreleri onararak kanserle savaşıyor. İdrar söktürüyor, iştah açıyor, iltihaplı yaraların iyileşmesini sağlıyor, yüksek tansiyonu düşürüyor, kalbi koruyor, kansızlığı gideriyor, safra akışını, vücuttaki zehirli maddelerin atılmasını kolaylaştırıyor.
Patates: İçeriğinde bol miktarda nişasta, B ve C vitaminleri bulunduran patates, vücudu kansere karşı dirençli kılıyor. Ayrıca şeker hastalığına, mide ve onikiparmak ülserine, damar sertliğine de faydalı.
Adaçayı: Çeşitli kanser türlerine karşı öneriliyor. Sıcak suyun içinde 3-4 dakika bekletin ve için.
Ardıç tohumu: Öğlen ve akşam yemeklerinde 5'er adet yenmesi tavsiye ediliyor. Ardıç vücudu temizleyerek hastalıklara karşı direncini artırıyor, kansere karşı koruyor.