kapat

14.06.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
micro
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
GÜNÜN İÇİNDEN
Mesleğime dönmek istiyorum
Uygun kemik iliği bulunana kadar Türkiye'de kalacak olan 36 yaşındaki kan kanseri Dr. Oktar Babuna, ailesiyle hasret gideriyor.

Sınavda türban gerginliği
Orta Öğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı'nda türban krizi yaşandı. 3 öğrenci türbanını çıkararak sınava girdi.

Çocuklara ibret olsun
Çocuk suçlularla başa çıkamayan Amerikan adaleti, 6 arkadaşını vuran T. J. Solomon'u yetişkin sıfatıyla yargılamaya hazırlanıyor.

Türkiye'nin lehine olacak
Amerika'nın yeni AB Temsilcisi Morningstar, Bakü-Ceyhan hattını değerlendirdi.R01

POLİTİKA
Bilgin'in ifşaatları
Turban eski genel müdürü, DYP eski milletvekili Ömer Bilgin, Çiller Ailesi'yle ilgili SABAH'a şok açıklamalar yaptı, "Bugüne kadar boşuna göğsümü siper etmişim" dedi.

FP'de kritik gün
Anayasa Mahkemesi raportörünün, Erbakan-Hatipoğlu kasetinin delil olamayacağı görüşü, FP'de umut yarattı.

CHP yönetimi Gölge Kabine
CHP Genel Başkanı Altan Öymen, Parti Meclisi'nin gölge kabine gibi çalışacağını belirterek "CHP'yi iktidara taşıma seferberliği başlatılacak" dedi.

Fethullahçı gölgesi
Telekulak skandalı nedeniyle görevden alınan personelin, Sivil Çalışma Grubu'nca başlatılan Fethullah Gülen araştırmasında olması skandalın boyutlarını değiştirdi.

Bakan'ın öfkesi
Sağlık Bakanı Doç.Dr. Osman Durmuş, YÖK Başkanı'nın istifasını istemek için hasta yatağından kalkarak Meclis'e gitti. Kriz son anda önlendi.

EKONOMİ
Turizmin babasından krize dörtlü reçete
Dünya Seyahat Acenteleri Birliği Onur Üyesi Böytüzün, 'Turizm Bakanlığı yerine müsteşarlık, istatistik sistemi, Tanıtım Konseyi ve 12 aylık turizm sezonu' önerdi.

Özelleştirmede yeni hedef: 2 milyar dolar
Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK) bugün saat 11.00'de kritik bir gündemle toplanıyor. Özelleştirme İdaresi kurmayları, bugünkü toplantıda 1999 yılı hedeflerinin revize edilmesini önerecekler. Bürokratlar, özelleştirmeye yeniden hız ve moral kazandırılmasına dönük reçetelerini de tartışmaya açacaklar.

Elektrik sayacınızı Turkcell okuyacak
Turkcell şirketlere hizmet verecek 'kurumsal hat' kuruyor. Böylece aynı cep telefonlarında olduğu gibi sinyaller aracılığıyla merkeze bu kez ses değil bilgi ulaştırılacak.

Kriz onları teğet geçti
Krizden etkilenen birçok firmanın aksine 7 firma sürekli yükselen grafik sergiliyor. İhracatları yükseliyor, hızla büyüyor, kapasite arttırıyorlar. Çünkü hepsi de uzun süredir toplam kalite yönetimi uyguluyor.

İlk Türk uydusu yolda
-TÜBİTAK-ODTÜ BİLTEN'in açtığı, haberleşme ve uzaktan algılama amacıyla kullanılacak olan küçük uydu ihalesi, Temmuz ayında sonuçlanacak.

30 trilyonluk sanal gümrük
Devlet Bakanı Mehmet Keçeciler, gümrüklerdeki rüşveti önlemek ve dış ticaret işlemlerini hızlandırmak için 30 trilyon liralık (70 milyon dolar) proje için düğmeye bastı.

KISA KISA KISA

DÜNYADAN
Kritik Cuma
Rus askerler Kosova'dan çıkacak mı?.. Ruslar'ın özel bölgesi olacak mı?.. Tüm bu kritik soruların cevabı Cuma günkü Yeltsin-Clinton zirvesine kaldı.

Hayalet kent gazetecilerin
Burası Priştine. Kosovalı yerine uluslararası gazeteci dolu. Halk ancak NATO tanklarını görünce dışarı çıkıyor.

Şimdi de kargaşa dönemi
NATO askerleri ilk kez geldikleri Kosova'da henüz kendilerini korumakla meşguller. Bir taraftan da Sırp güçleri bölgeyi terketmeye devam ediyor.

SPOR
Trabzon atağa kalktı
Bordo-mavililer, Gaziantepli Cem ve Abdulkadir'i resmen aldı. Trabzon, bugün de Bolulu Ümit ile masaya oturacak

Hami kararsız
Trabzonspor Hami'yi bekliyor.

Bilgin: En büyük kozumuz taraftar
Göztepe Başkanı Aydın Bilgin, ligde en çok taraftarı olan 4. takım olduklarını söyledi

Göztepe Vogts dedi
Göztepe, dış transfer çalışmalarına hızlı başladı.

Samba rüzgarı dindi
Transferde ucuz ve genç yabancı politikası izleyen Galatasaray'ın Brezilya'dan futbolcu transfer etmesi zora girdi. Müfit Erkasap'ın verdiği Afrika raporu yeniden gündeme geldi

'Beşiktaş'ta kalacağım'
Yönetimin 1.5 trilyon liraya satışa çıkardığı Ali Eren, SABAH'a yaptığı açıklamada "Ayrılmayı hiçbir zaman düşünmedim. Sadece biraz fedakarlık bekliyorum" dedi

Popescu: Beni uyandırmayın
Romanya'nın başkenti Bükreş'te yapılan muhteşem bir düğünle dünyaevine giren Popescu adeta havalarda uçuyor.

Oktay'ın kader günü
Beşiktaş yönetimi Oktay'ı gönderme konusunu bugün masaya yatırıyor.

Rıdvan'a teklif yağıyor
F.Bahçe'nin teknik menajeri Rıdvan Dilmen'in oyuncu aradığını duyan futbol simsarları, Mirkoviç'ten Giovanni'ye kadar sayısız ismi gündeme getirdiler. Ama Rıdvan Dilmen'in aklı Alpay ve Johnson'da

Erol Bulut'un 'bedelli' hayali
Almanya'nın Eintracht Frankfurt takımı ile anlaşan Erol, bonservisini bedavaya almanın yollarını arıyor.

Boliç&Faruk takas istemiyor
Sözleşmeleri hala devam eden Boliç ve Faruk takas olayına sıcak bakmıyorlar. Tayfun ve Uche'nin gözü yönetimde

'Ya kalırım ya paramı alırım'
Högh, transfer tekliflerini geri çevirip yönetime rest çekti

SİBER HABER
Uyanık taksici

Tatile hazır mısınız?

Tekno

BAYAN SABAH
Uğur ve yeni ailesi
Türkiye'deki 330 "Koruyucu Aile"den biri olan Aylin ve Cengiz Çevik çifti, ilk çocuklarının doğumuna 3 ay kala, yuvadan 6 yaşında bir çocuk alarak onun bakımını üstlenmişler.

Yakında evlenebilirim
Geçtiğimiz hafta onur konuğu olarak katıldığı 2'inci Kadın Film Festivali nedeniyle Ankara'da bulunan ve bir hafta Ankaralı kadınlarla sohbet eden Şoray, hayatının klasikleştiğini söyledi.

Bir yastıkta tam 40 yıl!
Türkan ve Sakıp Sabancı'nın hayat ortaklığının yarın 41. yıldönümü... Kolay mı, 41 yıl aynı yastığa baş koymak; iyi günde, kötü günde, hastalıkta, sağlıkta, hep omuz omuza olmak! Kuşkusuz çok zor... Hele de onlar gibi Türkiye'nin gözü önünde bir çift için. Acısı-tatlısıyla, hüznüyle-sevinciyle 41 yılı geride bırakan Sabancı çiftini ve 41 yıllık mutluluklarının sırrını yakınlarının ağzından dinleyelim

Doğumlar kontrol altında!
Ülkemizde doğum kontrolü tam olarak bilinmediği ve uygulanmadığı için, istem dışı dünyaya gelen ya da kürtajla alınan çocuk sayısı çok fazla. Oysa her türlü bünyeye uyabilen doğum kontrol metotlarıyla, hamilelikler kontrol altına alınabiliyor.

Yaşama ne kadar bağlısınız?
Ev ve iş arasında gidip gelmek, çocuklarla, ev halkıyla uğraşmaktan bıktınız mı? Aşağıdaki testi çözün, belki kendinize söyleyemediklerinizi, işaretlediğiniz cevaplar anlatır.

'Tek' kesimle 'Çok' farklı model...
Her kadının hayalidir saçının ortama, duruma ve ruh haline göre şekil alabilmesi. Yapılan imaj çalışmasıyla, tek kesimle yedi farklı modele sahip olabiliyorsunuz.

Yorgunluğa çözümler
Hareketli bir gece geçiren ya da uykusuz kalmış kişiler ertesi gün yorgunluğun bütün izlerini yüzlerinde taşırlar. Aşrı makyaj ve koyu renklerde ki fondötenler ise yorgunluğu daha da belirginleştirir.

MAGAZİN
İstanbul sallandı

'Ebedi kumsal' artık yok

Siber genelevin sonu kötü oldu

Apollon kelebeği ilgi bekliyor

Fırtına Deresi nereye koşuyor?

Kazara mumya

Jackson'ın Oscar'ı da oldu

Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır