|
Beze
Malzemesi
* 2 su bardağı iri dövülmüş fındık
* 1 su bardağı pudra şekeri
* 5 adet yumurtanın akı
* 1 fincan un
* 1 fiske tuz
* Bir miktar kakao
|
HAZIRLANIŞI
Bir kaseye 2 su bardağı iri dövülmüş fındıkları, 1 su bardağı pudra şekerini ve 1 fincan unu alıp, harmanlayalım. 5 adet yumurta akını, bir fiske tuz ile kar gibi olana dek çırpalım. Yumurta aklarını kaseye ilave edip, karıştıralım. Fırın tepsisine yağlı kağıt serelim. Hazırladığımız hamuru sıkma torbası dolduralım. Hamuru ceviz iriliğinde sıkalım. Bezeleri ılık fırında pembeleşene dek pişirelim. Soğutarak, tepsiden alalım. Üzerine kakao serpiştirip, servis yapalım.
|
Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır
|