Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Haziran 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Özel kumaşlarlardan üretilen pantolonlar su, şarap, yağ ve sos gibi lekeleri tutmuyor.

Akıllı ve duyarlı kumaşlar

Erkeklere bir müjdemiz var... Artık 'Pantolonum, gömleğim lekelendi' gibi endişelere hiç gerek yok. Tekstil dünyasına farklı boyut kazandıran yeni kumaşlar, daha rahat hareket etmenizi sağlayacak.
Sabah giydiğiniz kıyafet, akşam eve geldiğinizde nasıl görünüyor? Kırışık, lekeli ya da ter lekeli mi? Peki size, akşamları sabah çıktığınız gibi eve döneceğinizi söylesek! Evet, kulağa imkansız gibi geliyor ama tekstil kimyasalları konusunda hizmet veren, özellikle ekolojik tekstil üretim teknolojileriyle ilgili danışmanlık sunan MKS-DEVO'nun kurucusu Korgün Şengün'ün yarattığı Salty Sardine markası, tekstil dünyasına farklı bir boyut kazandırıyor. Günümüz modern, çalışan, kendi modasını kendisi yaratan, seyahat etmeyi seven, internet kullanıcısı kadın ve erkekler için en son teknoloji kullanılarak tamamen organik olarak geliştirilen Salty Sardine, modayı "sertifikalı" teknolojiyle buluşturuyor. "Garanti belgeli tek ürün" olma özelliği bulunan tere ve lekeye karşı geliştirilen Salty Sardine markasının ürün grubunda kadın ve erkekler için iç çamaşırı, gömlek ve pantolonlar bulunuyor.

TERE, LEKEYE, ÜTÜYE SON
Salty Sardine gömlek ve pantolonları, yeni bir sistem olan ve tamamen insan sağlığını koruma amacıyla uygulanan Dry and Safe sistemiyle üretiliyor. Kumaşın dış yüzeyi hidrofobik yani su itici özelliğe sahip olduğundan su, yağ ve kir kumaş yüzeyinde kalmıyor. Her ortamda üzerinizdeki kıyafet ilk günkü temizliğini koruyor. Aynı zamanda kumaşın iç yüzeyi, Dry and Safe sistemiyle su emici özelliğe sahip olduğundan vücuttaki teri ve rutubeti anında çekip vücut yüzeyinde herhangi bir nem bırakmadan buharlaşmasını sağlıyor. Böylece nem transferi ile vücut metabolizmasına yardımcı olup, vücut sıcaklığının istenilen derecede kalabilmesine ve sağlıklı ortamın devam edebilmesi sağlanıyor. Kumaş nefes alabildiği için nem, diğer kumaşlara oranla dört beş kat daha hızlı kuruyor. Ayrıca Non-iron özelliğiyle de kullanım sırasında hiçbir şekilde kırışmıyor.

Markanın bambu kumaşından üretilen çamaşırları ise, yüzde 100 hijyenik özelliğiyle cilt üzerinde bakteri oluşumunu engelliyor. Kumaşın sadece ağ kısmını ütülemeniz, her yıkama sonrasında çamaşırınızdaki bu özelliğin devam etmesini sağlayor. Ürünlerin tümünde kullanılan boyalar tere karşı dayanıklı olduklarından hiçbir şekilde renk değişimine uğramıyor.

Hiçbir zararlı kimyasal içermeyen ürünlerin önemli bir diğer özelliği de, gömleklerde kol ve manşetlerin kir ve leke, pantolonların ise yine su ve kirin yanında yağ, şarap, ketçap ve mayonez gibi çıkması zor olan lekeleri bile tutmaması.
Bilgi için: www.saltysardine.com

AVRUPA'DA BİR TÜRK MARKASI
Erkek hazır giyim imalat ve toptan satışında 37 yıldır faaliyet gösteren Form Giyim San. ve Tic. A.Ş. ihracat hacmini giderek artırıyor. New Form markası altında yurtiçinde 80 noktada satış yapan şirket, 2001 yılından itibaren başta Yunanistan, Danimarka ve Fransa olmak üzere AB ülkelerinin tamamına yakın bir bölümüne hitap ediyor.

YENİ MAĞAZA SİLİVRİ'DE
Yurtiçindeki satış noktalarını da artırmayı hedefleyen Form Giyim San. ve Tic. A.Ş., İzmit, Bayrampaşa ve Silivri'de de yeni mağazalar açma hazırlığında. Tekstil sektöründeki sıkıntıya rağmen geçtiğimiz aylarda ikinci bir fabrikayı da devreye sokarak üretim hacmini de artıran şirket, 2008 yılı sonunda hedeflerini aşmayı planlıyor.