Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Haziran 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Bir erkeğin saatinin kendisi hakkında çok şey anlattığını biliyor musunuz? Nasıl kadınlar için ayakkabı birçok şey söylüyorsa, erkekler için de saat kişiliğin aynası. İşte erkeklerin en önemli aksesuarı saatler hakkında bilmedikleriniz.
Saat merakınız varsa, bir saatin taşınması gereken çok özel bir aksesuar olduğunu da biliyorsunuzdur. Erkeklerin, çok da aksesuar alternatifi olmadığı için kollarındaki saatler, onlar için çok şey ifade eder. Bir erkeğin kolundaki saate bakarak onun hakkında çok şey söyleyebilirsiniz. Tamamı altın, hatta pırlantalı bir saat takan erkek; gösteriş meraklısı olduğunu belli eder. Fonksiyonları geliştirilmiş bir saat ise o kişinin spor tutkunu olduğunun ilk sinyallerini verebilir.

DEĞİŞMEYEN KİMLİK
Çoğu zaman saatin tarihsel kimliği ve yansıttığı dönem ve buna rağmen şimdiki zamanda popülerliğini kaybetmemesi simge olmasını sağlar. simge olan saat hem doğduğu zamandaki kimliğini koruyabilen hem de o zamana uyum sağlayabilen saattir. Anında simge haline gelen, profosyoneller ve halk tarafından alkışlanan saatler de var. Örneğin Chanel'in J12 saati. Beş sene önce piyasaya çıkan ve seramik özelliğiyle anında hit olan bir parça. Seramik özelliği, yeni bir şey olmamakla birlikte J12, moda ve teknoloji arasındaki ideal dengeyi buldu. Buna benzer bir başarı da Philippe Starck'ın Fossil saatleriyle sağlandı. Bu saat, genç tasarımcı ve sanatçıların kollarından düşürmediği bir simge haline gelmişti. Bu tip saatlere en güzel örnek Tag Heuer. Saatlerini meşhur bir yapım ile simgeleştirdi. Örneğin Tag Heuer Monaco, Steve McQueen'in Le Mans filminde taktığı saat. Bir başka model olan Carrera, 1964'te Carrera Panamericana Mexico araba rallisi adına çıkmış bir saat. Hız efsanesi başka bir krono saatin de başarılı olmasını sağladı. Cosmograph Daytona, Rolex tarafından 1970'lerde tasarlandı. Adını meşhur yarış pistinden aldı. Limitli üretimi sayesinde statü simgesi haline geldi ve Rolex'in ürettiği tek krono saat oldu. Başka örnek olan Omega Speedmaster ise, 50. yılını 2007'de kutladı. NASA elle kurulan bu modeli, astronotlar için standart olarak ilan etti.

EFSANE MODELLER
Louis Cartier'nin 1904 yılında Brezilyalı bir işadamı için yarattığı Santos modeli, efsane olmuş saatlere bir örnek. Aynı şekilde Jaeger- LeCoultre markasının Reverso modeli de 1931'den bu yana bir klasik. Bu modellerin başarısında, saatleri yaratan ya da takanın kim olduğu değil, saatlerdeki özellikler önem taşıyor. Piaget- Vacheron Constantin, Breguet, Franck Muller'in Casablanca modeli ya da IWC markasının Portuguese modelleri klasiklerin en güzel örnekleri. Ya da 25 senedir takan kişiyi mutlu etmek için üretilen Swatch saatlerilerinin de yıllara meydan okuması onların da efsane olduğunu göstermiyor mu?