Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Haziran 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Babanıza bu özel günde ne almayı düşünüyorsunuz? Kravat mı, cüzdan mı yoksa bir gömlek mi? Bu yıl, babanızı sıradan hediyeler yerine değişik hediye alternatifleriyle mutlu etmeye ne dersiniz?
Sadece ikiniz olun
Babanızın geçmişte nelere ilgili duyduğunu düşünün. Tamire mi meraklıydı yoksa futbola mı? Ya da outdoor sporlarıyla mı ilgiliydi? Bunu göz önünde bulundurarak onun sevdiği aktiviteyi gerçekleştirebilirsiniz. Onunla bu özel gününü birlikte futbol maçı izleyerek geçirebilirsiniz. Patlamış mısır eşliğinde bir DVD seyretmek de iyi bir alternatif olabilir...

Hem iş hem eğlence
Babalar, bir şeyler tamir etmeye, bir problemi çözmeye bayılırlar. Siz de Babalar Günü için ona bir iş yaratın. Arabayı yıkamak, bozuk bir şeyi tamir ettirmek eğlenceli olduğu kadar işe yaradığını gördüğü için de onu çok mutlu edecektir.

Balığa çıkın
Babanızla birlikte onun sevdiği bir aktiviteyi paylaşmak kadar güzel ne olabilir ki.. Ona vakit ayırın ve unutamayacağı bir hediye verin. Birlikte balık tutmaya çıkmaya ne dersiniz? Böylece hem birlikte eğlenebilir hem de sohbet etme fırsatı bulabilirsiniz. Ayrıca şansınız yaver gidip balık da tutarsanız, akşam birlikte balık ziyafeti de yapabilirsiniz.

Denemediğini denesin
Babanız kaç yaşında olursa olsun, şimdiye kadar denemediği birçok aktivite vardır. Bu aktivitelerden ilgisini çekeceğini düşündüğünüz birisini birlikte denemeniz onu çok mutlu edecektir. Örneğin Go Kart, paint ball ya da mini golf gibi günümüz eğlencelerinden birisine götürebilirsiniz.

Aşçıyı öpün
Bütün aileyi toplayın ve birlikte yemek yiyin. Ama şef babanız olsun. Barbekü partisi düzenleyebilirsiniz, her erkek barbeküde aşçılık yapmaktan hoşlanır. Babanız da bütün aileyi böyle özel bir günde bir arada görmekten ve onlara aşçılık yapmaktan çok mutlu olacaktır. Bu harika yemek için de kocaman bir öpücüğü hak edecektir.

TEMA Vakfı'nın Meşe Tohumu Projesi, çocuklara yönelik.
Sana olan sevgimin rengi yeşil

Bu sene Babalar Günü, TEMA Vakfı ve PembeKalem işbirliği ile, hem çocukları eğitirken eğlendirecek hem de babalarına ve doğaya aynı anda hediye vermelerini sağlayacak. Bilindiği gibi, meşe ağacının faydaları saymakla bitmiyor. Ülkemizin her coğrafi bölgesine yayılmış 18 türü olan bu ağaç, derin ve saçak kök sistemi ile toprağı koruyarak, erozyonu önlüyor. İşte TEMA'nın yeni projesi de, yapraklarından elde edilen çayının sağlığa iyi geldiği, yeraltı sularını güçlendirdiği ve hatta kansere karşı bile etkili olduğu bilinen bu ağaç üzerine kurulu. Meşe Tohumu Projesi'ne fon sağlamak amacı ile çocukların geridönüşümden elde edilen 25 x 26 cm'lik çerçeveleri babaları için boyayıp süslemeleri veya renkli baskılar yapmaları artık mümkün. Çocuklar ayrıca 10 x 10 cm. çapındaki ağaç şeklindeki hazneye ise resimlerini yerleştirip, yaklaşık 150 gr'lık çikolata kaplı fıstıklı lokumları Meşe Tohumu Projesi sertifikaları ile birlikte babalarına hediye edebilecekler. Paketin içerisinde ayrıca suyun verimli kullanımına ilişkin bir içerik de yer alıyor.
Bilgi: (0216) 533 67 18