kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
4 Mayıs 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Antalya'da domuz gribi şüphesi!

AJANSLAR
Giriş Saati : 04.05.2009 09:07
Güncelleme : 04.05.2009 23:41
Yeni Haber
CNN Türk'ün haberine göre, Antalya'da domuz gribi şüphesiyle tedavi gören bir kişi hayatını kaybetti. ..
Akdeniz Üniversitesi hastanesine domuz gribi şüphesiyle getirilen hastanın ölümünden sonra hastanede karantina uygulaması başlatıldı. Ancak Reuters'e bilgi veren bir yetkili, hayatını kaybeden hastanın ölüm nedeninin domuz gribi olmadığını belirtti.

BAŞHEKİM: DOMUZ GRİBİ OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUZ

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. İbrahim Demir, hastanelerinde bir hastanın ölümünün şüpheli bulunduğunu, ancak domuz gribi olduğunu düşünmediklerini belirterek, ''Çünkü bu hastanın yurt dışı seyahati yok, teması yok. Belirtileri de domuz gribi hastalığı belirtilerine uymuyor'' dedi.

Doç. Dr. İbrahim Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, M.A. adlı bir kişinin gece hastaneye kaldırıldıktan sonra yaşamını yitirdiğini, bu kişinin ölüm nedeninin henüz belli olmadığını ifade etti. M.A.'nın ölüm nedeninin ancak otopsi sonrasında tespit edileceğini belirten Demir, şunları kaydetti:

''Bir hasta gelmiş. Ancak kesin ölüm nedeni belli değil. Domuz gribi olduğunu düşünmüyoruz. Çünkü bu hastanın yurt dışı seyahati yok, teması yok. Belirtileri de domuz gribi hastalığı belirtilerine uymuyor. 'Domuz gribinden öldü' şeklindeki haberler gerçeği yansıtmıyor.''

İbrahim Demir, dünyada domuz gribi vakalarının görülmeye başlamasının ardından hastanede gerekli önlemleri aldıklarını, çalışanlara neler yapılması gerektiğini de anlattıklarını bildirdi.

Bu hastalık konusunda stratejilerini belirlediklerini belirten Demir, hastanede şu anda domuz gribi riskine karşılık bir karantina uygulaması olmadığına da dikkati çekti.

Sağlık Bakanlığı da "Antalya'da vaka yok" açıklaması yaptı.