kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
4 Mayıs 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

İşte internetteki indirim oranları

REUTERS
Giriş Saati : 04.05.2009 09:43
Güncelleme : 04.05.2009 17:02
Yeni Haber
Maliye Bakanlığı kablolu, kablosuz ve mobil internet servis sağlayıcılığı hizmetlerinde Özel İletişim Vergisi (ÖİV) uygulamasına ilişkin açıklamalar yaptı.

Resmi Gazete'nin 2 Mayıs'taki sayısında yer alan tebliğe göre, internet servis sağlayıcılığı hizmeti vermek üzere yetkilendirilen işletmecilere verilen internet erişim hizmeti de kablolu, kablosuz ve mobil internet servis sağlayıcılığı hizmetleri kapsamında sayılarak yüzde 5 oranında ÖİV'ye tabi olacak. Mart ayı başından itibaren kablolu, kablosuz internet servis sağlayıcılığı hizmeti sunan işletmeciler tarafından verilen internet erişim hizmetlerinde yüzde 5 oranında ÖİV uygulanacak.

GSM operatörleri tarafından verilen her nevi mobil telekomünikasyon işletmeciliği kapsamındaki (ön ödemeli kart satışları dahil) tesis, devir, nakil ve haberleşme hizmetleri yüzde 25 oranında ÖİV'e tabi bulunuyor. Bu mükelleflerin 1 Mart'tan itibaren verdiği internet erişim hizmetlerinde ise bu hizmetlerin ayrıştırılabilmesi şartıyla yüzde 5 oranında ÖİV uygulanacak.

GSM operatörleri tarafından internet erişim hizmetleri ile diğer haberleşme hizmetlerinin teknik olarak ayrıştırılması ve faturalarda her iki hizmet grubunun ayrıca gösterilerek, her bir kısım üzerinden ait oldukları oranda ÖİV hesaplanması gerekiyor.

GSM operatörleri tarafından kullanıcıya sunulan hazır kartların; internet erişim hizmeti ve diğer haberleşme hizmetleri için birlikte kullanılabilmesi halinde kart bedeli üzerinden yüzde 25, özellikle internet erişim hizmeti amacıyla kullanılabilir olması, başka bir ifadeyle konuşma, kısa mesaj ve diğer hizmetler için kullanılmaya imkan vermemesi halinde kart bedeli üzerinden yüzde 5 oranında ÖİV hesaplanacak.