kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
4 Mayıs 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

DTP, gözaltıları açlık greviyle protesto etti

Hüseyin KAÇAR / DİYARBAKIR
03.05.2009
DTP, 14 Nisan'da yapılan ve 52 kişinin gözaltına alındığı operasyonları protesto etmek için 2 günlük açlık grevi başlattı. Açlık grevine milletvekilleri ve belediye başkanları da katıldı..
Demokratik Toplum Partisi, geçtiğimiz ay aralarında parti yöneticilerinin de bulunduğu 52 kişinin tutuklanmasını protesto etmek amacıyla Diyarbakır'da 2 günlük açlık grevi başlattı. Dün başlayan ve bugün saat 16.00'da bir basın toplantısıyla sona erecek açlık grevi süresince sadece şekerli su tüketileceği açıklandı. İnsan Hakları Anıtı'nın bulunduğu Koşu Yolu Parkı'ndaki eyleme DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, Genel Başkan Yardımcısı Emine Ayna, milletvekilleri, Parti Meclisi üyeleri, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ile diğer belediye başkanları ve çok sayıda partili katıldı. Diğer illerden Diyarbakır'a giden yaklaşık 5 bin kişi de eyleme destek verdi. Açlık grevi için parkta 5 çadır kuruldu. Beklenmedik durumlara karşı bir sağlık aracı da alanda hazır tutuluyor. Açlık grevine katılan kalabalık ayrıca başlarına kırmızı kurdele takarken, özellikle Hakkâri ve Şırnak'tan gelen DTP'lilerin, PKK'lı teröristlerin de giydiği kıyafetleri taşıması dikkat çekti. Eyleme katılan bazı aileler, çocukları da yanlarında getirdi. Parktaki kalabalık Kürtçe türküler eşliğinde halaylar çekerken sık sık sloganlar attı.

'SİLAHLAR SUSTURULSUN'
Açlık grevi yapılan parka seyyar satıcıların girişini engellemek için kapılar kapatıldı, girişlere görevli yerleştirildi. Eylem öncesi bir konuşma yapan DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, "DTP'yi susturma silahları sustur. Barış için diyalogun önünü aç. İradesiz ve siyasetsiz bir Kürt olmayı asla kabul etmeyeceğiz" dedi. Protesto eylemlerine 23 Mayıs Van ve 24 Mayıs İstanbul mitingleri ile devam edileceği açıklandı.